H

H(563)


Īn intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Romān īmpreună cu reprezentanții Poliției Romāne au controlat īn trafic, la nivelul județului Constanța, 1.087 vehicule. Dintre acestea, la 63,2% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte. Din totalul vehiculelor cu probleme 48,21% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frānare). Din procentul de 48,21 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 8,83% prezintă pericol iminent de accident. Īn aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de īnmatriculare, care poate fi redobāndit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Romān.

Alte probleme constatate īn trafic de inspectorii RAR au fost:
- depășirea nivelului maxim admis de poluare (19,6%)
- probleme legate de identificare (3,4%)
- neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,39%) – ITP expirat sau fals.


Directorul General al Registrului Auto Romān, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate īn trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din Romānia, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Parcul auto național are īn momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme.
  
jooble.org