Hoţii au dat atacul în Vama Veche(597)


Astăyi, în jurul orei 03.30, un echipaj de jandarmi, care acţiona în sistem integrat în localitatea Vama Veche, a observat un grup de trei persoane deplasându-se printre corturile care erau amplasate pe plajă.


Având în vedere ora târzie, cei trei au fost interceptaţi de către jandarmi care i-au legitimat şi le-au stabilit identitatea.
Tinerii nu şi-au putut justifica prezenţa printre corturile turiştilor la aceea oră şi într-un final au mărturisit jandarmilor că au venit la mare cu încă doi prieteni care îi aşteptau într-un autoturism, pentru a sustrage bunuri de la turişti.


În autoturismul menţionat, care era parcat lângă o terasă situată în apropierea plajei jandarmii i-au găsit şi pe celalţi doi tineri.


Cei cinci au fost conduşi la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

În autoturismul acestora s-au găsit o serie de bunuri (telefoane mobile, articole de îmbrăcăminte, produse cosmetice, un portofel cu documente, precum şi o geantă), poliţiştii stabilind că au fost sustrase de pe plajă în cursul nopţii, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 1750 lei.


Celor cinci, G.C. în vârstă de 23 ani, C.I. în vârstă de 19 ani, C.L. în vârstă de 20 ani, M.P. în vârstă de 23 ani şi B.A. în vârstă de 23 ani, li s-au întocmit dosare penale, fiind cercetaţi în stare de libertate.


Pentru a evita posibilitatea de a deveni victimele unor persoane certate cu legea, forţele de ordine publică recomandă turiştilor ca odată ajunşi la destinaţie, să nu lase bagajele nesupravegheate, să nu lase pe plajă lucruri de valoare, să supravegheze locul în care şi-au lăsat bunurile personale (şezlongul/ prosopul/ cortul).


Deasemenea, turiştii sunt sfătuiţi să nu lase în interiorul maşinii bunuri de valoare acestea fiind tentante pentru hoţi.  
jooble.org