FESTIVALUL ANTIC

FESTIVALUL ANTIC "TOMIS" - Ediţia a treia (2014): Campanie de strângere de fonduri, pentru persoane fizice şi juridice(1873)


Oraşul CONSTANŢA se pregăteşte să îmbrace, din nou, veştmintele antice, pentru cea de-a treia ediţie a FESTIVALULUI ANTIC „TOMIS”, care va avea loc în perioada 29 - 31 august 2014, eveniment ce a stabilit un nou model de manifestare cultural - istorică, pe Litoralul Românesc al Mării Negre.

După succesul înregistrat la primele două ediţii (2012 şi 2013), cu peste 6.000, respectiv... 15.000 de participanţi (!), de toate vârstele, implicaţi în activităţile evenimentului, Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare a Turismului „Litoral - Delta Dunării” (preşedinte: Corina Martin), organizatorul Festivalului, pregăteste o a treia ediţie, la fel de amplă, la care sunt aşteptaţi... peste 18.000 de participanţi!

Festivalul se va desfăşura, şi anul acesta, pe o perioadă de trei (3) zile, cu un program bogat în activităţi educative, teatru antic, ateliere cu tematică, reconstituiri ale bătăliilor istorice, proiecţii de filme, muzică antică şi dans, degustări de produse autentice şi multe alte surprize!

Toate acestea urmăresc să readucă frumuseţea şi farmecul perioadei de glorie (greco – romane), a Cetăţii Tomis, în prezent, spre bucuria şi încântarea turiştilor ajunşi pe litoral, dar şi a localnicilor.

Festivalul Antic „Tomis” a fost o idee a agenţiei de publicitate „Groove Hour”, încă din anul 2006, dar abia în urma prezentării acestei idei, în întâlnirea cu preşedintele A.L.D.D., Corina Martin, acest proiect a prins viaţă, devenind cel mai iubit eveniment, dintre cele organizate de către Asociaţia „Litoral – Delta Dunării”, şi beneficiind de parteneriat, în organizare, din partea echipei „Groove Hour”, pentru primele două ediţii.

Pentru aceasta ediţie, din 2014, Asociaţia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului „Litoral – Delta Dunării” beneficiază de sprijn din partea Primăriei Constanţa şi de o contribuţie din bugetul Taxei de Promovarea Turismului, colectate la nivelul staţiunii Mamaia şi a complexului comercial şi turistic „Sat Vacanţă”, din Constanţa.


Pentru a continua să crească nivelul şi imaginea Festivalului Antic „Tomis”, şi pentru a da ocazia constănţenilor şi operatorilor privaţi să devină PARTENERI ai FESTIVALULUI, organizatorii lansează o CAMPANIE de STRÂNGERE de FONDURI, în sprijinul acestui eveniment!
Această propunere – ofertă se adresează atât societăţilor comerciale care doresc să susţină acest Festival, prin SPONSORIZARE (donaţie minimă de 100 lei (RON) / 25 euro), cât şi publicului larg şi miilor de fani, care iubesc... singurul Festival ISTORIC al oraşului Constanţa (donaţie minimă de 30 lei (Ron) / 7 euro).

Se face menţiunea că fondurile strânse, de la iubitorii şi susţinătorii celei de-a treia ediţii a Festivalului Antic „Tomis”, vor fi folosite in scopul amenajării „Taberei Antic”, realizării de Ateliere Tematice şi la achiziţionarea elementelor de logistică, necesare bunei desfăşurări a tuturor activităţilor.

Cei care doresc să contribuie financiar la buna organizare a acestui Festival pot face DONAŢII, în lei sau valută (euro), într-unul din următoarele conturi ale Asociatiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului „Litoral – Delta Dunării”, deschise la Banca „Transilvania” (B.T.) - Sucursala Constanţa:
RO 37 BTRL 01401205E31793XX (LEI)
RO12 BTRL 0140 4205 E317 93XX (EURO)

De asemenea, se pot realiza DONAŢIILE direct la sediul Asociaţiei “Litoral – Delta Dunării”, în numerar.

În schimbul donaţiei, susţinătorii din publicul larg vor beneficia de o ŞDINŢĂ FOTO, cu dacii, romanii şi Regina Tomiris, într-un spaţiu special amenajat, pentru PARTENERII F.A.T., în timp ce sponsorii vor beneficia de un pachet de promovare, în cadrul Festivalului!

Declaraţie Corina Martin, preşedintele Asociaţiei de Promovare şi Dezvoltare a Turismului “Litoral - Delta Dunării”:
“Festivalul Antic „Tomis”, aflat la cea de-a treia ediţie este, atât pentru comunitatea locală cât şi pentru Asociaţia noastră, un eveniment de suflet, care atrage mulţi turişti şi creează o imagine pozitivă, atât de necesară Litoralului Românesc al Mării Negre.
Organizarea evenimentului în staţiunea Constanţa – Mamaia, Parcul „Tăbăcărie(i)”, în luna august (adică în perioada de sezon „plin”!), vrea să arate turiştilor, români şi străini, care au ales ca destinaţie de vacanţă Litoralul Românesc, că, pe lângă mare, plajă, evenimente în cluburi, pot să se transpună şi în atmosfera şi istoria vremurilor de naştere a cetăţii Tomis!
Suntem convinşi că cea de-a treia ediţie va avea un impact şi mai mare asupra turiştilor şi constănţenilor, iar evenimentul va continua să atragă un interes fantastic şi va reprezenta o nouă pagină în istoria evenimentelor de promovare a Constanţei şi a Litoralului Românesc.
Vă aşteptam la reîntâlnirea cu Regina Tomiris, întemeietoarea cetăţii Tomis, şi legiunile de daci şi romani, care vor reînvia... CETATEA noastră!“

Pentru detalii suplimentare, despre Festivalul Antic “Tomis” – Ediţia a treia (2014):
Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului „Litoral - Delta Dunării”:
Telegondola corp D, 900001 Mamaia, Constanţa;
Tel : 0241 831321, 0724 557017, 0730 709046;
E-mail: office@asociaţia-litoral.ro


FOTO: „Facebook” – Festivalul Antic „Tomis” 2014
 

Taguri: AsociatiaLitoral, Litoral, Delta, Dunarii, Litoral-DeltaDunarii, CorinaMartin, Martin, FestivalulAnticTomis,jooble.org