Manda de la Craiova ajunge în Guvern, prin

Manda de la Craiova ajunge în Guvern, prin "naşu' Pantelică de la Bucureşti", "colegul lui... Mihai Viteazu", ex-tractoristul Valeriu Zgonea!(1728)


Partidul Național Liberal (prin filiala sa de la Constanţa) „pune punctul pe i” (într-o luare publică de poziţie, materializată printr-un comunicat de presă transmis astăzi, marţi – 5 august 2014), în legătură cu „guvernarea de cumetrie” la care se dedă cel mai dezastruos Executiv al româniei, din ultimii 25 de ani, condus de catastrofa naţională Victor Viorel Ponta!

Astfel, sub titlul „Disputele pe nominalizările a doi miniștri în Guvernul Ponta, un nou episod din serialul „Cumetria la români”, sunt denunţate încercările lui Ponta de a impune, în fruntea a două ministere importante, oameni necalificaţi în a le conduce, singurele criterii de desemnare a nomonalizaţilor fiind cele de... relaţii de rudenie cu personaje suspuse din stat şi, respectiv, algoritmul politic al puterii guvernamentale!


Iată care este conţinutul documentului emis (şi transmis public) de către PNL Constanţa:

„Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră că Victor Ponta și Traian Băsescu vor să monopolizeze din nou spațiul public și să își împartă ecranul televizoarelor. Asistăm, în aceste zile, la un nou episod, reprezentat de dispute sterile între cei doi, de data aceasta privind nominalizarea miniștrilor de buget și cultură.

În timp ce Victor Ponta propune, pentru cele două portofolii, persoane care, prin lipsa de experiență relevantă pentru domeniile în care sunt propuși, sfidează cetățenii, Traian Băsescu încalcă din nou Constituția, prin amânarea unei decizii în ceea ce îi privește pe Claudiu Manda și Rozalia Biro.

În ceea ce ne privește, aceste candidaturi nici nu trebuiau să existe, fapt pentru care îi cerem președintelui Traian Băsescu să respecte Constituția și, dacă, așa cum a declarat, consideră aceste propuneri necorespunzătoare, să le respingă și să renunțe la această atitudine neserioasă, neconstituțională pe care o are în spațiul public.

Reamintim că Partidul Național Liberal a fost primul partid care a semnalat ca nepotrivite desemnările făcute de Victor Ponta, în special în ceea ce îl privește pe Claudiu Manda. Într-un guvern de cumetrie, Claudiu Manda este recomandat nu de performanța sau experiența profesională, ci de calitatea de fin al lui Valeriu Zgonea și președinte al PSD Dolj. El se alătură astfel galeriei „ilustre” de personaje care ocupă funcții în guvernarea Victor Ponta, a căror singură calitate este relația de rudenie cu premierul sau alți potențați ai regimului pesedist. Îi reamintim aici pe Gabriel Oprea, ministru de Interne, vicepremier, naș al lui Victor Ponta, Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, văr prin alianță cu premierul și, nu în ultimul rând, pe Ilie Sârbu, liderilor senatorilor PSD, socrul premierului.

Pe de altă parte, CV-ul domnului Claudiu Manda ne oferă și exemple flagrante de fals în declarații. Conform acestui document, publicat pe site-ul Camerei Deputaților, finul lui Valeriu Zgonea a activat în perioada 1995-2001 la o firmă privată ca economist contabil-șef, însă domnia sa a obținut diploma de licență în domeniul economic în 1998. Potrivit investigațiilor din presă, firma la care Claudiu Manda susține că a lucrat nu există, numele ei neregăsindu-se în „Monitorul Oficial al României” (M.O.R.).

În consecință, nominalizarea lui Claudiu Manda ridică o problemă de competență. Experiența sa profesională nu îl recomandă nici măcar pentru postul de șef serviciu în Ministerul Bugetului. Singura sa tangență cu mediul economic și sectorul privat a fost, așa cum relevă propriul CV și investigațiile de presă, activitatea la o firmă inexistentă acum 13 ani. O astfel de nominalizare este o jignire pentru sutele de mii de funcționari din acest minister și din celelalte instituții ale administraţiei publice centrale şi locale.”


IMAGINE: Craioveanul Claudiu Manda, propus pentru portofoliul Finanţelor Publice – Un „băiat de băiat de pesede” care, prin „naşu’ (său) Pantelică de la Bucureşti”, „preşul” Camerei Deputaţilor, fostul tractorist Valeriu Zgonea, este... „coleg cu Mihai Viteazu” (Zgonea dixit!...)! (Sursă foto: voceatransilvaniei.ro)
 

Taguri: ClaudiuManda, RozaliaBiro, PNL, PNLConstanta, PartidulNationalLiberal, ValeriuZgonea, PresedinteleCamereiDeputaţilor, ParlamentulRomaniei, MonitorulOficialAlRomaniei, MonitorulOficial, M.O., MO, M.O.R., MOR, VictorPonta, VictorViorelPonta, GuvernulRomanie,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri