Rachieru, ex-directorul condamnat penal al RADET, este acum consilierul directorul general RADET

Rachieru, ex-directorul condamnat penal al RADET, este acum consilierul directorul general RADET(820)


Ilie Rachieru, ex-directorul condamnat penal al RADET, este acum consilierul directorul general RADET. Mai mult, acesta se ocupă de preluarea CET-ului de către RADET, făcând parte dintr-o comisie a primăriei Constanța, alături de Decebal Făgădău.

Este asistent al directorului general, având în vedere că dumnealui a lansat o parte din proiectele importante ale noastre și după cum știți în proiectele mai importante este bine să fie un om care știe... Consilier. Nu am spus așa? Consilier, scuze, scuze, scuze, scuze, consilie, scuze... și în numele dumneavoastră, și al domnului Rachieru.

Reamintim că Ilie Rachieru a fost acuzat condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la doi ani și jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, la data de 16 decembrie 2005, a fost semnat între RADET Constanţa, în calitate de achizitor, şi SC Multigama Tech SRL, un contract care viza modernizarea reţelei de termoficare a oraşului, având ca obiect „Achiziţia de pompe de termoficare cu convertizoare de frecvenţă încorporate, pentru de 132 puncte termice şi 2 centrale cu funcţionare pe gaze naturale“. „În calitatea sa de director general al RADET Constanţa, inculpatul Rachieru Ilie şi-a îndeplinit, cu ştiinţă, în mod defectuos atribuţiile de serviciu, acceptând ca, pe parcursul derulării contractului, să fie livrate produse necorespunzătoare, ce nu îndeplineau criteriile minime stabilite prin caietul de sarcini. De asemenea, inculpatul Rachieru Ilie nu a renegociat preţul contractului conform clauzelor stabilite iniţial, cauzând astfel un prejudiciu total în sumă de 4.931.880,05 RON (echivalentul a peste 1,3 milioane euro). Suma reprezintă produsele necorespunzătoare calitativ, la care se adaugă suma de 142.442,72 RON cu care s-ar fi putut diminua cheltuielile bugetare ale instituţiei dacă Rachieru Ilie ar fi renegociat preţul contractului, întrucât contractul prevedea o reducere a acestor cheltuieli, iar inculpatul a ignorat voit această prevedere”, au precizat procutorii DNA.

O întrebare retorică, la final: cine conduce de fapt RADET? Directorul interimar sau consilierul acestuia, adică Ilie Rachieru?

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri