Șpagă la penitenciarul Poarta Albă, unde e închis și Becali (762)


La data de 02 august 2014, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o perioadă de 24 de ore față de inculpatul STAMATE LIVIU VASILE, cercetat sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență.


Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că inculpatul, în calitate de agent principal de penitenciar în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, unde este închis și Gigi Becali, în cursul lunii iunie 2014, a pretins de la denunțătorul F.A suma de 400 de euro, în schimbul intervenției inculpatului pe lângă factorii de răspundere din cadrul Penitenciarului Poarta Albă în vederea transferării denunțătorului la Secția Valu lui Traian, sumă care la data de 23.07.2014 a fost depusă prin serviciul Western Union pe numele unei cunoștințe a inculpatului.


Totodată, în sarcina inculpatului s-a reținut că la data de 29.06.2014 a pretins de la denunțătorul K.R suma de 1500 de euro în schimbul intervenției inculpatului pe lângă persoanele competente din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, pentru ca aceștia să îl propună pe denunțător la comisia de liberări condiționate.


Ca urmare a acestui denunț, la data de 02.08.2014, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul D.G.A, Serviciul Județean Anticorupție Constanța și a reprezentanților Administrației Penitenciarului Poarta Albă, a fost organizat un flagrant, în urma căruia inculpatul a fost depistat în timp ce a primit suma de 1500 de euro și 1300 de lei, în schimbul traficării influenței.


În cursul aceleași zile a fost formulată propunere de arestare preventivă față de inculpatul STAMATE LIVIU VASILE, propunere ce a fost trimisă spre soluționare judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța. La data de 03.08.2014, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile. 
jooble.org