Jandarmii au dat amenzi de 100.000 de lei în iulie(480)


Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa și-a prezentat bilanţul activităţii pe luna iulie a.c. Aceştia au executat un număr de 633 misiuni de ordine publică la nivelul judeţului.

22 dintre acestea au fost misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive, cultural-artistice, religioase, promoţionale, în timp ce peste 500 au constituit misiuni de menţinere a ordinii publice executate în sistem integrat, atât în mediul urban cât şi în mediul rural din judeţul Constanţa. Totodată, au fost executate un număr de peste 30 acţiuni în cooperare/colaborare cu alte instituţii (Poliţia, Parchete, I.T.M. Constanţa, Executori Judecătoreşti, Direcţia Silvică Constanţa etc.), precum şi 69 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

În cadrul misiunilor organizate şi executate, atât în mod independent cât şi în cooperare cu efective ale Poliţiei constănţene, au fost constatate un număr de 39 fapte de natură penală fiind identificaţi 45 făptuitori. Au fost aplicate un număr de 280 amenzi contravenţionale, atât pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice dar şi pentru încălcarea normelor de comerţ, valoarea totală a sancţiunilor pecuniare fiind de aproximativ 99.140 lei, în timp ce 55 de persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

 
jooble.org