Peste 100 kilograme de peşte şi 1.155 m de plasă monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră

Peste 100 kilograme de peşte şi 1.155 m de plasă monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră(566)


Poliţiştii de frontieră tulceni au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care au pescuit ilegal cantitatea de 101 kilograme de peşte.

La sfârşitul săptămînii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea i-au depistat, pe malul lacului Baia, pe D.G.C. în vârstă de 39 de ani, D.D.M. de 38 de ani şi I.F. în vârstă de 39 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce descărcau dintr-o ambarcaţiune, confecţionată artizanal, mai multe plase monofilament cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 24 de plase monofilament în lungime de 1.155 m şi 101 kilograme de peşte din speciile caras şi crap.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, plasele au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament, faptă prevăzută şi sancţionată de art.64, lit.,,k” din O.U.G.23/2008.
 
jooble.org