Cel mai aglomerat weekend de pe litoral(617)


Peste 120.000 de turişti s-au aflat pe litoralul românesc în acest weekend, numai în structurile de cazare oficiale, fiind cel mai aglomerat sfârșit de săptămână al actualului sezon estival. Cei care au ales litoralul ca destinaţie de vacanţă, dar şi localnicii au avut parte de numeroase evenimente, relatează Mediafax.

Președintele Asociației Litoral - Delta Dunării, Corina Martin, a declarat că în stațiunea Mamaia nu se mai găsește niciun loc de cazare, iar în sudul litoralului gradul de ocupare depăşeşte 90 la sută, ea adăugând că turiștilor care au ales structuri de cazare oficiale li se adaugă alte câteva mii care s-au cazat la rude sau la localnici.

“Estimăm că în acest weekend am avut pe litoralul românesc peste 120.000 de turiști. Evident acestora li se adaugă turiștii care stau la rude, la localnici, în apartamente sau în structuri de cazare care nu sunt încă autorizate. A fost cel mai plin weekend de până acum. În Mamaia și Mamaia Nord - Năvodari am avut sută la sută grad de ocupare și estimez un 90 - 92,93 la sută în sudul litoralului. De acum, în mod cert ne așteaptă weekend-uri la fel de pline, dar și în timpul săptămânii înregistrăm un grad de ocupare foarte mare. Mamaia va rămâne în sută la sută grad de ocupare până la finalul lunii august”, a afirmat Corina Martin.

Ea a menționat că estimează că în Mamaia s-au aflat la sfârșitul acestei săptămâni aproximativ 30.000 de turiști. “În Mamaia au fost peste 25.000 de turiști dacă luăm în considerare numărul oficial de locuri de cazare, dar estimez că sunt mai mult de 30.000 de turiști. Faptul că aici sunt mai multe evenimente și Mamaia este recunoscută ca și capitală a distracției face ca marea parte a turiștilor să aleagă în primul rând Mamaia și de-abia după aceea și stațiunile din sudul litoralului”, mai spune președintele Asociației Litoral – Delta Dunării. 
jooble.org