Deputatul Gheorghe Dragomir:

Deputatul Gheorghe Dragomir: "Guvernul Ponta confundă rectificarea bugetară cu... prognozele de creştere economică!"(1078)


Președintele Filialei Judeţene Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, consideră că Guvernul Ponta confundă rectificarea bugetară cu... prognozele pozitive privind creșterea economică!

Într-un comunicat făcut public, astăzi, vineri - 1 august, PNL Constanţa trece în revistă reproşurile dure pe care depuatul liberal constănţean Gheorghe Dragomir le face lipsei de profesionalism şi de viziune economică a Cabinetului lui Victor Viorel Ponta, în legătură cu corecţia bugetară recentă, care nu a luat în calcul REALITĂŢILE economiei româneşti, în materie de sustenabilitate a bugetului naţional!


Iată conţinutul documentului, pe care-l reproducem integral, pentru că reuşeşte o punctare sintetic – radiografică a amatorismului actualului Executiv socialist, în materie de strategie economică şi socială:

„În imaginația celor de la PSD, creșterea economică este suficientă pentru a spune că în România toate celelalte cresc, inclusiv alocările bugetare!
În nota de fundamentare a rectificării bugetare, sunt ajustate pozitiv proiecțiile veniturilor și cheltuielilor cu impactul favorabil al creșterii economice de la 2,2 la 2,8%.
Însă experiența recentă a creșterii economice record, de 3,5% în 2013, arată că nu orice creștere economică ajunge să se reflecte neapărat în buget. Ba dimpotrivă chiar, căci veniturile bugetare totale chiar au scăzut în 2013 sub 33% din PIB”, afirmă parlamentarul liberal.

Acesta susține că atunci când Victor Ponta vorbește despre „rectifictificare bugetară pozitivă” se gândește, mai degrabă, la ce și-ar dori să se întâmple, nu la cheltuielile și veniturile colectate deja, conform execuției bugetare de până în prezent.

„Rectificarea nu înseamnă, în mod necesar, ajustarea prevederilor bugetare la noile prognoze economice, care pot sau nu să fie favorabile. În această privință a execuției bugetare, pe semestrul I din 2014 cifrele sunt menite să readucă miniștrii Guvernului Ponta cu picioarele pe pământ, dacă au fost cândva: pe primul semestru, la bugetul general consolidat s-au colectat venituri de 100,4 miliarde lei, la un grad de realizare a programului de încasări de doar 95,7%.
Așadar, primul lucru care ar fi trebuit spus în privința rectificării bugetare este că, pe primul semestru din 2014, guvernul a înregistrat față de programul de încasări o lipsă de venituri de 4,31 miliarde lei, cf. Raportului MFP pentru primele 6 luni 2014”, declară deputatul Gheorghe Dragomir.

Nu în ultimul rând, liderul PNL Constanța este de părere că „această rectificare bugetară, prezentată inițial la televizor, este un nou joc de campanie electorală și nu este nicio coincidență că ea a fost anunțată în aceeași zi în care Victor Ponta și-a lansat candidatura la prezidențiale. Victor Ponta a vrut să prezinte o veste economică pozitivă pentru electoratul lui înainte de lansare, dar nu există nimic sustenabil și nimic care să sugereze existența unei strategii economice coerente”.


IMAGINE: Deputatul Gheorghe Dragomir, liderul judeţean al PNL Constanţa (Sursa foto: pnl.ro)
 

Taguri: PNL, PNLConstanta, GheorgheDragomir, DeputatGheorgheDragomir, GuvernulPonta, Ponta, VictorPonta,jooble.org