BOX - Tulcea: Au fost prezentate şi felicitate oficial cele două junioare tulcence medaliate la Campionatele Europene

BOX - Tulcea: Au fost prezentate şi felicitate oficial cele două junioare tulcence medaliate la Campionatele Europene(1397)


Astăzi, vineri – 1 august, începând cu ora 10.00, la sediul Direcției Județene de Sport și Tineret (DJST) Tulcea, a avut loc o conferință de presă, în care a fost prezentată, oficial, performanța celor două tinere din județul Tulcea, junioarele Elena Florentina Timofte și Oana Georgiana Iorga (pregatite de către antrenorii tulceni Ştefan Simion şi Mitică Lefterache, a căror muncă a însemnat pentru Tulcea cucerirea a peste... 40 de medalii!), care au adus acasă o medalie de argint și una de bronz, de la Campionatele Europene de Box pentru junioare şi tineret, desfăşurate în Italia, la Assisi.


Reamintim că România a încheiat Campionatele Europene de Box, pentru junioare şi tineret, desfăşurate, săptămâna trecută, în oraşul italian Assisi, cu un bilanţ de patru medalii: două de argint şi două de bronz, toate in concursul junioarelor.

Astfel, TULCEANCA Elena Florentina Timofte (cat. 48 kg) a fost învinsă, în finala de duminică, de către rusoaica Maria Huzahmetova, la puncte (decizie „split”, 2-1), şi a rămas cu medalia de argint.
Ionela Denisa Ungureanu (63 kg) a fost întrecută şi ea, tot la puncte (0-3, decizie unanimă), în finală, de poloneza Adranna Jadrzejzyk.

O ALTĂ TULCEANCĂ, Oana Georgiana Iorga (cat. 50 kg), şi Patricia Gabriela Martinconi (+80 kg) au cucerit medaliile de bronz.


La evenimentul de azi, a participat, alături de reprezentanți ai administrației publice locale, vicepreședintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.
„Am fost extrem de plăcut surprins, atunci când am aflat despre rezultatele fetelor de la Tulcea. Am observat că niciuna dintre ele nu a coborât din ring, că au luptat până la final. Este un rezultat foarte mare pentru Tulcea, pentru sportul românesc. Aș dori să îi felicit pe antrenorii care fac lucruri deosebite la Tulcea, pe cei care au organizat, și anul trecut și în acest an, competiții de nivel înalt“, a spus Vasile Câtea, vicepreședintele Federației Române de Box.

„Este un moment de satisfacție și de bucurie pentru județul Tulcea aceste rezultate se datorează doar abnegației și devotamentului antrenorilor și celor două fete“, a spus președintele Consiliului Județean Tulcea (CJT), Horia Teodorescu.
Şeful Executivului județean, în calitate de… membru fondator al Asociației Județene de Box (!), a vorbit şi despre faptul că ar trebui ca administrația să se implice mai mult în susținerea sporturilor care dau performanțe.
„Felicit public antrenorii, dar și fetele, Elena și Oana, care au oferit o supriză enormă pentru sportul românesc și pentru noi, tulcenii“, a spus preşedintele CJ Tulcea.

Prezent la conferința de presă, viceprimarul municipiului Tulcea, Stere Şacu, le-a transmis celor două tinere să continue pe această linie, cea a performanței.

Despre meciurile fetelor, antrenorul Ştefan Simion a spus că au fost : „cele mai frumoase clipe din viață“.
Cuvinte de laudă pentru realizările celor două au avut şi antrenorii Petre Pârâu, Mitică Lefterache, dar şi directorul executiv al Asociației Județene de Box (AJB), Ionel Pătrunjel, primarul din Somova (localitatea în care s-a născut Elena Timofte), Nicolae Coșovei, ca şi directorul Direcției de Judeţene Tineret și Sport, Liviu Urlih.


Vizibil emoționate, Elena și Oana au vorbit despre competiția de la care au revenit la sfârșitul luni iulie, dar şi despre planurile lor.
„Voi începe antrenamentele, îmi voi repara greșelile, voi munci mai mult, pentru a face o figură frumoasă la Mondiale“, a spus Elena Timofte (16 ani), din Somova, judeţul Tulcea.
„Aș vrea să îi mulțumesc maestrului Petre Pârâu, cel care mi-a pus mănușile în mâini. Sper ca viitorul să îmi aducă un rezultat mai bun la Camipionatele Mondiale“, a spus Oana Iorga (16 ani), din Niculițel, judeţul Tulcea.


FOTO: obiectivtulcea.ro
 

Taguri: BCampionateleeuropeneDeBox, Assisi, Italia, ElenaTimofte, OanaIorga, MiticaLefterache, StefanSimion, VasileCatea, AJBTulcea, AsociatiaJudeteanaDeBoxTulcea, Tulcea, Niculitel, Somova, StereSacu, CJTulcea, ConsiliulJudeteanTulcea, CJT, ConsiliulJudetean, Tu,jooble.org