Lupte interne în Consiliul Județean al Elevilor(1088)


Consiliul Județean al Elevilor Constanța anunță că în data de 4 august 2014 va avea loc încă un episod din nenumăratele încercări de decredibilizare și destabilizare a sa. ”Un grup restrâns de elevi, susținuți de ISJ Constanța și anumite formațiuni politice, cât și de persoane „interesate” de la nivel național, au anunțat organizarea a încă unei Adunări Generale a Consiliului Județean al Elevilor Constanța, fără drept și cu încălcarea flagrantă a regulamentului de organizare și funcționare al CJE Constanța, cât și pe cel al Consiliului Național al Elevilor. Această Adunare Generală este „convocată” în plină vacanță de vară, din dorința de legitimare a unor acțiuni care urmăresc doar subordonarea reprezentării elevilor constănțeni intereselor instituționale și politice”, se arată într-un comunicat de presă al CJE. 


Semnatarii mai spun că Adunarea Generală a CJE Constanța poate fi convocată doar de către Biroul Executiv al CJE Constanța, printr-o adresă scrisă transmisă cu cel puțin șapte zile înainte de data programată pentru întrunirea acesteia. ”Vrem să aducem în atenția opiniei publice că în cadrul întrunirii din 4 august 2014, domnul Cristian Lupu, alături de alte persoane din structurile naționale și din alte instituții locale vor încerca să simuleze organizarea unui nou tur de alegeri pentru ocuparea funcțiilor din Consiliul Județean al Elevilor. În condițiile în care la ultima întrunire a Adunării Generale a CJE Constanța au fost prezenți doar 5 membrii ai CJE Constanța, coroborat cu boicotul împotriva acțiunilor domnului Cristian Lupu și a celorlalți co-participanți ai acestuia, la întrunirea convocată în 4 august 2014 vor participa în jur de 1-3 membri ai Adunării Generale, în condițiile în care suntem în vacanța de vară, iar noul an școlar începe în aproximativ o lună”, se mai arată în comunicat.


În condițiile în care conducerea Consiliului Național al Elevilor îl consideră pe Cristian Lupu „președinte interimar” pentru o perioadă de 45 de zile, iar în data de 4 august 2014 nu se vor putea organiza alegeri pentru ocuparea funcțiilor de conducere din CJE Constanța, având în vedere că nu va exista cvorum de ședință, CJE ”consideră că conducerea Consiliului Național al Elevilor nu va putea să continue șarada recunoașterii altor persoane ca președinți interimari ai CJE Constanța, în condițiile în care Constantin - Alexandru Manda este de drept, prin delegarea regulamentară de atribuții, președinte interimar al CJE Constanța și singurul vicepreședinte ales în mod regulamentar, în ciclul de alegeri din ianuarie 2013”.


Miza acțiunilor din 4 august 2014 rezidă în participarea lui Cristian Lupu la Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Național al Elevilor ce va avea loc la Sinaia în perioada 5-12 august. La această adunare va fi dezbătut un subiect controversat de mulți ani și anume modificarea regulamentului CNE.
jooble.org