A doua etapă a înscrierilor în clasa zero. Listele finale vor fi afişate de şcoli în 24 mai(1065)


Noi emoţii pentru părinţi. A început cea de-a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Sesiunea este destinată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate şcolară, după prima fază, care s-a încheiat pe 29 aprilie.
Dosarele se pot depune până pe 17 mai, iar lista finală va fi afișată pe 24 mai. Pentru copiii care nu au fost înscrişi la nicio unitate de învăţământ sau ale căror dosare au fost respinse în prima etapă mai există o şansă. Autorităţile dau asigurări că există locuri suficiente, astfel încât toate cererile să fie soluţionate în cea de-a doua etapă.La nivelul Ministerului Educaţiei, au fost centralizate în prima etapă de înscrieri aproximativ 163.700 de cereri, dintre care au fost admise în jur de 163.000. Din totalul cererilor depuse, 83,4 la sută sunt pentru şcoala de circumscripţie, iar 15,6 la sută pentru altă unitate de învăţământ.

3000 de locuri disponibile

La Constanța, 130 de copii urmează să aleagă școala unde vor să învețe din toamnă. Asta deoarece părinții lor au refuzat unitatea de învățământ de care aparțin și s-au orientat către o alta mai bine cotată, însă nu au fost acceptați pentru că nu au respectat toate criteriile. Acum se pot întoarce la școala de circumscripție dacă au optat și pentru o astfel de variantă în prima etapă. Cei care nu au făcut acest lucru își pot înscrie copiii doar în unitățile unde mai sunt locuri libere. „Potrivit Inspectoratului Școlar, în județul Constanța mai sunt aproximativ 3000 de locuri disponibile, din cele peste 73 de mii la nivel național”, susţine Adriana Oprea, inspector şef adjunct al ISJ Constanţa.
Potrivit Ministerului Educaţiei, anul acesta, numărul școlilor cu clase pregătitoare este cu şase la sută mai mare decât cel din 2012. Tot prin comparaţie, numărul total de locuri, peste 236.000, este mai mare cu 20 la sută decât cel de anul trecut.
jooble.org