"LA MULŢI ANI!" (CU EXECUTARE), DAN VOICULESCU. Din ciclul "Ce vrăji a mai făcut... avocatul - vulpoi Mateuţ!": Mogulul-oligarh-motan ("Felix") dă în judecată... Instanţa care-l judecă!(2242)


În dimineaţa acestei zile, de miercuri – 30 iulie, o veste şocantă a “lovit” opinia publică românească, din ce în ce mai atentă la felul / halul în care încearcă condamnatul penal (la cinci ani de închisoare, CU EXECUTARE), în primă instanţă, securistul “Felix” (care şi-a turnat la “Secure”, înainte de 1990, până şi… rudele!), alias Dan Voiculescu, să scape de puşcărie, acum, când este la o … unghie depărtare de porţile primitoarelor penitenciare!

Mai precis, în cadrul serialului “Ce vrăji mai face Regele Procedurii Judiciare, celebrul vulpoi – avocat Mateuţ”), astăzi, oligarhul şi mogulul Dan Voiculescu a dat (la Tribunalul Bucureşti, subordonat… Curţii de Apel Bucureşti!) în judecată… conducerea Curţii de Apel Bucureşti, deoarece este nemulţumit că dosarul I.C.A. (Institutul de Cercetări Alimentare) a ajuns la judecătoarea Camelia Bogdan, a informat, printre primele, televiziunea B1, care cita, şa rândul ei, EVZ (ziarul “Evenimentul Zilei”)!

Conform surselor citate, Dan Voiculescu vrea să scape de completul format din judecătorii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

Avocaţii săi au depus, pe 17 iulie a.c., o solicitare la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, de la Tribunalul Bucureşti, în care cer suspendarea actului administrativ (Hotărârea nr. 187 / 26.06.2014), emis de către Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti.

Reamintim că Dan Voiculescu este citat pe 4 august, la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă procesul I.C.A.

Dan Voiculescu a făcut sesizarea la Tribunalul București, împotriva conducerii Curții de Apel București, reclamând Regulamentul de constituire a completelor de judecată, implicit a celui care se ocupă de dosarul I.C.A.!

Demersul poate fi interpretat atât ca o încercare de preconstituire de probe, pentru a scăpa de o eventuală condamnare, cât și ca o tentativă de intimidare a magistraților, spun specialiștii, consultați de o altă instituţie “media”, ziarul “România liberă”.


Trebuie precizat un lucru extrem de important: sesizarea făcută de către Dan Voiculescu… NU stopează derularea procesului în dosarul I.C.A., de la Curtea de Apel București.
Aşadar: Instanța se poate pronunța în dosar (eventual chiar la / după termenul din 4 august…)!


În sesizarea adresată Instanței Tribunalului București, Dan Voiculescu, prin apărătorii săi, contestă regulamentul conducerii Curții de Apel București, de constituire a completelor de judecată, implicit a completului format din judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, pentru continuarea judecării dosarului “Privatizarea ICA, cu prejudiciu 60 de milioane de euro cauzat Statului Român”.

Cei doi magistraţi sunt recunoscuți pentru imparțialitatea lor și celeritatea în judecarea dosarelor.

Specialiștii spun că apărarea lui Dan Voiculescu (condusă de celebrul vulpoi al chichiţelor vocăţeşti, “scumpul” de "maestru al barei" Gheorghiţă Mateuţ!...) ar fi apelat la această tactică deoarece, fiind siguri de o condamnare în dosar (!), ar urmări… preconstituirea de probe (!), pentru a avea succes în utilizarea căii extraordinare de atac: cererea de… REVIZUIRE a condamnării!

O cerere de revizuire se judecă de către Instanța Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie (I.C.C.J.), care este obligată să o admită numai dacă cererea se bazează pe o Hotărâre DEFINITIVĂ a unei Curți de Apel.

Constituirea nelegală a unui complet de judecată, constatată prin hotărâre judecătorească definitivă, atrage automat după sine… anularea (desființarea), în acest caz, a unei eventuale condamnări a inculpaților din lotul I.C.A. – Dan Voiculescu!

Se pune o întrebare retoric - juridică… “grea”: cine, oare (în Justiţia românească), va avea curajul / tupeul să… încalce (cvasi)sacrosanctul principiul judiciar al “autorității lucrului judecat”?!?

Mai pe înţelesul tuturor, întrebarea logică şi legitimă juridic este: ce magistrați ar avea curajul să declare nelegal un regulament stabilit, conform Legilor în vigoare, de către conducerea Curții de Apel București, implicit constituirea unui complet, care a fost considerată LEGALĂ de către magistraţii Curții Supreme, prin decizie DEFINITIVĂ.

Dacă s-ar pronunța o astfel de hotărâre judecătorească, nu ar fi vorba doar de o… SFIDARE (“PE FAŢĂ”) A ÎNALTEI CURŢI, ci şi de nerespectarea principiului “autorității lucrului judecat”, spun specialiștii!!!!!

Este “lucru judecat”, pentru că modul de constituire a completului Curții de Apel București, format din Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, a fost (ŞI) unul dintre motivele pentru care Dan Voiculescu a cerut, la Înalta Curte de Casație și Justiție,… strămutarea dosarului, de la Instanța Curții de Apel București!

Instanța Înaltei Curți A RESPINS cererea de strămutare, considerând, între altele, că acest complet A FOST LEGAL CONSTITUIT.
Aşadar, Instanța Supremă a consfințit ŞI regulamentul de constituire a completelor de judecată, hotărât de către conducerea C.A. București.
Principiul de drept care inspiră legea în vigoare stabileşte CLAR, FĂRĂ ECHIVOC şi EXCEPŢII, că nicio altă Instanță nu poate admite (re)judecarea unui “lucru judecat deja”!

Cu toate acestea, apărarea lui Voiculescu, în frunte cu celebrul cârcotaş chiţibuşar procedural Gheorghita Mateuţ (despre care alţi “maeştri” recunoscuţi “ai barei” afirmă că… NU ar fi la fel de infailibil pe chestiunile de fond în speţe!), “încearcă marea cu degetul”: a făcut plângere împotriva… întregii conduceri a Curții de Apel București, care a stabilit modul de constituire a completelor de judecată!


Se poate spune, oare, că este vorba de o încercare de… intimidare a Instanţei ?!?

Conform specialiştilor (jurişti) consultaţi de către ziarul “România liberă”, atacarea conducerii Curții de Apel București la Tribunalul București ar putea fi considerată un semnal de… intimidare a magistraților bucureșteni!

Tribunalul București se află în subordinea conducerii Curții de Apel București. Fiind subordonată acestei Curți, nu are competența de a judeca o astfel de sesizare, competența aparținând unui Tribunal de pe raza unei Curți de Apel din apropiere, respectiv a Curții de Apel CONSTANŢA, a Curții de Apel Galați, a Curții de Apel Ploiești și a Curții de Apel Pitești.
Hotărârea acelui tribunal poate fi atacată la Curtea de Apel de pe raza sa de competență.
Decizia Curții de Apel este definitivă!

Specialiștii spun că apărătorii lui Voiculescu au apelat la această formulă pentru a-i intimida pe magistraţii bucureșteni care judecă acum două dosare penale: “ICA- prejudiciu 60 de milioane de euro” și “Şantaj- RCS&RDS – Miza: 35 de milioane de euro”!
Potrivit specialiștilor, semnalul s-ar putea decoda astfel: "Putem să vă atacăm şi… superiorii, putem obţine de la… o altă Curte de Apel decizie favorabilă, prin care putem anula condamnarea la Înalta Curte!".

Dacă Instanța unei Curți de Apel (posibi:… CONSTANŢA, care n-are ochiar o reputaţie nepătată, inclusiv în probleme de corupţie, atât ca speţe, cât şi ca… şi conduită a unor judecători!) va fi investită să judece desființarea regulamentului Curții de Apel București, de constituire a completelor şi va da verdictul aşteptat de către oligarhul Dan Voiculescu (adică: anularea regulamentului de constituire a completelor!), este deschisă calea REVIZUIRII unei eventuale condamnări, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie… nu ar putea decât să o admită!

Specialiştii spun că este… FOARTE PUŢIN PROBABIL să se adeverească o astfel de ipoteză, pentru că NU ar exista magistraţi care să îşi rişte cariera, pensia specială şi poate chiar… libertatea (!), prin încălcarea FLAGRANTĂ a Legilor în vigoare în această ţară!


Doi şireţi: un motan (“Felix”- Dan Voiculescu) şi un vulpoi (Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, zis şi “Regele Chichiţelor Procedurale”) (SURSA FOTO: Florin Eşanu / Epochtimes)
 

Taguri: Voiculescu, DanVoiculescu, Felix, MotanulFelix, ICCJ, CABucuresti, CurteaDeApelBucuresti, TribunalulBucuresti, CurteaDeApelConstanta, CameliaBogdan, MihaiAlexandruMihalcea, DosarulI.C.A., DosaruşICA, GheorghitaMateut,jooble.org