Deturnare de fonduri cu consecințe deosebit de grave la o școală din Constanța(798)


În urma informării primite de la directorul Colegiului Dobrogea Castelu, prof. Beznea Mihaela, în data de 29 iulie 2014, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a comunicat rezultatul demersurilor întreprinse în privința clarificării modului de utilizare a fondurilor destinate reabilitării căminului și cantinei Colegiului „Dobrogea” Castelu de către unitatea administrativ- teritorială a comunei Castelu.


Faptele sesizate au fost încadrate de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la infracțiunea de deturnare de fonduri cu consecințe deosebit de grave și, totodată, dosarul a fost înaintat spre soluționare Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, instituție căreia îi revine competența de a efectua urmărirea penală cu privire la infracțiunea de deturnare de fonduri.

În perioada 2006-2013, unitatea administrativ-teritorială a comunei Castelu a primit în cadrul unor programe de finanțare guvernamentală fonduri bănești alocate de la bugetul de stat, care au fost destinate realizării unor lucrări de reabilitare a infrastructurii Colegiului „Dobrogea” Castelu, dar care au fost utilizate în alte scopuri.
  
jooble.org