SEUL, Coreea de Sud: O echipă de studenţi, de la Universitatea

SEUL, Coreea de Sud: O echipă de studenţi, de la Universitatea "Ovidius" din Constanţa, s-a calificat în finala concursului de articole ştiinţifice despre DEZVOLTAREA GLOBALĂ(1039)


O echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, specializarea Energetică Industrială, s-a calificat la faza finală a celei de-a doua ediții a Concursului de articole științifice, pe tema DEZVOLTĂRII GLOBALE, pentru studenți, de la Seul, capitala Coreei de Sud.

Echipa de studenți este formată din Mihai Oprea, Aurelia B. Mocanu, Alina N.Moise și Timofte Daniel, din anul IV, specializarea Energetică Industrială.
Echipa este coordonată de asistent de cercetare, doctorand Laurențiu Oancea.

Tema proiectului se referă la reducerea consumurilor energetice și a impactului ecologic din industria sticlei prin soluții ecoinovative de reutilizare și reciclare a deșeurilor din sticlă.

Pe parcursul anului universitar 2013 – 2014, studenții au fost implicați în activități de cercetare în cadrul Institutului pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, unde se derulează un proiect european pe această temă.
Prin participarea directă a studenților, au fost efectuate o serie de teste, prelevări de probe și experimente în laborator și pe mai multe platforme specializate, de la societăţile comerciale „Gremlin” și „Metacom” din Constanța.
Măsurătorile au fost validate cu evaluări în laboratoarele din Șantierul Naval Constanța (SNC).

În scrisoarea transmisă de Comitetul de organizare din Seul, se menționează: „Congratulations, your paper is one of the eight excellent manuscripts that passed the scrutiny of the review committee”.

Faza finală este programată pentru 28 august, la Seul, unde cele opt (8) echipe din întreaga lume își vor susține proiectele în fața unui juriu internațional.

De menționat faptul că la ediția din 2013 a aceluiași concurs, o echipă formată din Dan Ioachim, student la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, alături de colegi de la Universitatea Tehnică a Moldovei și de la Universitatea „Taurida”, din Simferopol (Crimeea), au câștigat premiul 1.

 

IMAGINE: Capitala Coreei de Sud, SEUL (Sursa foto: turism.bzi.ro)
 

Taguri: UniversitateaOvidius, Constanta, UniversitateaOvidiusConstanta, MihaiOprea, LaurentiuOancea, EnergeticaIndustriala, SurseAlternativeDeEnergie, ConcursArticoleStiintifice, DezvoltareaGlobala, UniversitateaTehnicaAMoldovei, UniversitateaTauridaSimferopol, S,jooble.org