Regata “Cupa Dobrogei” va avea o replică pentru veliere mari, de la Albena la Sulina

Regata “Cupa Dobrogei” va avea o replică pentru veliere mari, de la Albena la Sulina(2985)


Reprezentanţii “Clubului Nautic Român”, din Constanţa, au efectuat, la începutul acestei săptămâni, o deplasare la Balchik, în Bulgaria, la invitaţia omologilor de la “Morski Klub”, cu ocazia ratificării parteneriatului de colaborare şi a protocolului - cadru de desfăşurare a Regatei Internaţionale “Cupa Dobrogei”, singura competiţie europeană transfrontalieră de yachting, ale cărei drepturi exclusive de organizare sunt deţinute de cele două cluburi.

Potrivit celor stipulate, protocolul semnat între “Clubul Nautic Român” - Constanţa şi “Morski Klub” - Balchik, prevede, în primul rând, colaborarea competițională, organizarea în comun a Regatei Internaţionale “Cupa Dobrogei” (competiție anuală înscrisă atât în calendarul competițional al Federației Române de Yachting - FRY, cât și în cel al Federației Bulgare de Yachting - BULSAF), mecanisme de susținere reciprocă a celor două cluburi, a performanței sportivilor și de dezvoltare a acestei competiții, care în curând va deveni marcă înregistrată la Oficiul European de Brevete, având ca titulari cele două cluburi. Parteneriatul mai statuează cadrul de organizare și desfășurare al competiţiei şi contribuția fiecărei părți, aceasta fiind, până în prezent, singura regată internaţională regională transfrontalieră din Europa.


Documentele semnate luni includ şi etapele de extindere a obiectului acestui protocol, prin introducerea în calendar şi a unei replici pentru veliere mari, sub forma unui raliu nautic de-a lungul litoralului dobrogean, între porturile turistice de la Albena (Bugaria) şi Sulina! În 2013, cea de-a III-a ediție a Regatei Internaţionale “Cupa Dobrogei” se va desfășura în perioada 12-15 septembrie, în România, la Eforie - Nord.


Din partea “Clubului Nautic Român” – Constanţa, parteneriatul a fost semnat de preşedintele Dan Mihăescu, directorul-executiv Andreea Mihăescu şi antrenorul coordonator Stelian Marinescu, iar de la “Morski Klub” - Balchik cosemnatari au fost Atanas Atanasov, Ivan Marinov şi Nikolai Panaiotov Stanev. Contractul de asociere este valabil pe durată nedeterminată.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri