Comuna CORBU, judeţul CONSTANŢA: Proiectul

Comuna CORBU, judeţul CONSTANŢA: Proiectul "VREAU SĂ-ŢI SPUN POVESTEA MEA"(1146)


“World Vision - România” – Biroul Zonal Constanţa, în parteneriat cu Asociaţia “Civicum Voluntaris”, au ajuns la finalul implementării proiectului “VREAU SĂ-ŢI SPUN POVESTEA MEA”, sprijinit de Fundația pentru Comunitate şi “MOL – România”, prin Programul “MOL pentru Sănătatea Copiilor”.


Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 22.400 lei, din care: 20.000 lei – valoare eligibilă nerambursabilă, reprezentând 89,29 % din bugetul total eligibil; 2.400 lei – cofinanţarea eligibilă a partenerilor de proiect, care contribuie în mod egal, reprezentând 10,71 % din bugetul total eligibil.


Scopul proiectului: Reabilitarea psiho-socială a copiilor cu diagnostice de boli cronice şi dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani, din comuna Corbu, judeţul Constanţa, prin implicarea în activităţi dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber şi de a face cunoscute propriile trăiri, prin transpunerea sub forma unei poveşti în care personajul principal, un animăluţ ales şi considerat ca fiind reprezentativ pentru propria persoană, va prelua încărcătura emoţională transformând-o în mesaj creativ exprimat prin piesa de teatru.


Grupul ţintă al proiectului a vizat 18 copii, din comuna Corbu, judeţul Constanţa, cu diagnostice de dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani.
Segmentul de vârstă ales se referă la cunoştinţele suficiente, care să permită copiilor exprimarea în scris.


 Rezultatele proiectului: Având în vedere varietatea diagnosticelor copiilor din grupul ţintă, pe parcursul vizitei la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, s-a recurs la metoda interacţiunii vizuale şi auditive cu animale diferite, curiozitatea şi interesul fiind astfel menţinute la nivel maxim.

Impactul vizionării unei diversităţi de animale, a permis alegerea unuia, ca fiind preferat şi considerat reprezentativ al propriei persoane şi desemnarea acestuia ca personaj al propriei poveşti.

Deşi proiectul prevedea selectarea a trei poveşti spre a fi transformate în piese de teatru, juriul, impresionat de sensibilitatea mesajelor transmise de copii, a decis acordarea a 4 premii şi realizarea unui singur scenariu, care să includă ideile exprimate în lucrările premiate.

Selecţia şi transformarea în piesă de teatru a celor mai frumoase compoziţii scrise de copiii din grupul ţintă, reprezentaţia pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret “Căluţul de Mare” din Constanţa, au indus, pe lângă efectul stimulativ al concurenţei, o puternică motivare emoţională acestor copii.

Faptul că chiar ei au posibilitatea de a avea un rol în propria poveste sau că cel puţin sunt spectatorii ei, premierea în cadru festiv, în faţa publicului, ca recunoaştere a efortului lor, completează în mod fericit efectele benefice ale implementării acestui proiect.


Durata de implementare a proiectului: 31 ianuarie – 31 august 2014.


FOTO: 1. ziarulnational.md; 2. emaramures.ro
 

Taguri: CopiiCuHandicap, WorldVision, WorldVisionRomania, MOL, MOLRomania, VreauSa/tiSpunPovesteaMea, CivicumVoluntaris, AsociatiaCivicumVoluntaris, Constanta, WorldVisionRomaniaBiroulYonalConstanta, ComunaCorbu, Corbu, JudetulConstanta, MesajCreativ, undatiaPent,jooble.org