MEDGIDIA: Măsuri de remediere a efectelor furtunii de ieri

MEDGIDIA: Măsuri de remediere a efectelor furtunii de ieri(926)


În urma furtunii şi a căderilor masive de precipitaţii şi grindină, din după-amiaza zilei de ieri, joi - 24.07.2014, s-a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al municipiului Medgidia, care a pornit în ajutorarea localnicilor.

Pentru a remedia probleme cauzate de furtună, au intervenit cu echipe şi utilaje S.C. „Apollo Ecoterm” S.R.L., S.C. RAJA S.A. Constanţa, S.C. „Iridex Group Import Export” Bucureşti – Filiala Costineşti şi Detaşamentul de Pompieri Militari - Medgidia, împreună cu primarul Marian Iordache şi viceprimarul Luminiţa Vlădescu, care au mers în zonele afectate.

Aceştia au reuşit să scoată apa din curţile, subsolurile şi beciurile inundate, au eliberat drumurile de copacii căzuţi şi au constat pagubele produse de această furtună.

În urma nefericitului eveniment, au fost inundate 13 imobile, în principal din zona de Nord a municipiului, şi nouă copaci au fost doborâţi de vântul puternic. Au căzut părţi din acoperişuri, din mai multe zone din oraş (Colegiul Naţional „Kemal Ataturk”, strada Pieţei, strada Lupeni, strada Tudor Vladimirescu, strada Siretului, strada Rahovei, strada Matei Basarab, strada Industriei şi chiar.... clădirea Judecătoriei Medgidia!

Au existat şi cinci (5) autoturisme avariate, de plăci care au căzut de pe acoperişuri.

De asemenea, au existat avarii şi la străzi, unde s-au ridicat porţiuni din asfalt, precum şi la canalizări, care s-au înfundat şi au refulat, iar circulaţia în zona Pod CFR a fost întreruptă, timp de trei ore, din această cauză.

Avariile sunt însemnate, însă reprezentanţii Primăriei, împreună cu societăţile comerciale implicate, au reuşit să să remedieze problemele, care ţineau de siguranţa şi condiţiile de viaţă ale cetăţenilor afectaţi de furtună, iar în cursul zilei de astăzi se lucrează la fasonarea arborilor care au fost înclinaţi de vântul puternic şi la îndepărtarea materialelor care au căzut de pe acoperişurile clădirilor.


FOTO: mediafax.ro,; libertatea.ro; digi24.ro
 

Taguri: Medgidia, Furtuni, RAJA, PrimariaMedgidia,jooble.org