ZIUA INSPECTORATULUI de JANDARMI CONSTANŢA: Manifestările festive

ZIUA INSPECTORATULUI de JANDARMI CONSTANŢA: Manifestările festive(1317)


26 iulie este Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa.

Jandarmii constănţeni sărbătoresc, pentru al treilea an consecutiv, Ziua Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - „Mihail Kogălniceanu”, stabilită pentru 26 iulie.

Cu această ocazie, astăzi, joi - 24 iulie, cu începere de la ora 08.00, a avut loc un concurs de tir, la care au participat ofiţeri şi subofiţeri, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) – „Mihail Kogălniceanu” Constanţa, care a avut următorii câştigători: locul 1 – lt. col. Chelu Adrian, locul 2 – mr. Guriţă Florin, locul 3 – plt. adj. Voicu Ion.


Începând cu ora 10.00, s-a desfăşurat „Cupa Presei la Tir”, la care au participat reprezentanţi ai „mass-media”.

Şi în acest an, competiţia a fost foarte disputată, la final câştigătorii fiind următorii: locul 1 – Stan Soponaru Mihai, de la ziarul „Imobiliare”, locul 2 – Murat Roxana, de la „Realitatea TV” şi locul 3 - Comşa Bogdan, de la Radio Constanţa.

Premierea jurnaliştilor a fost făcută de către domnul inspector - şef, col. Constantin Dima.

Toţi participanţii au primit diplome, iar câştigătorii au fost premiaţi în mod simbolic, cu brichete în formă de... pistol, pentru a se putea antrena, nu-i aşa... pentru competiţiile viitoare.

Mâine, vineri - 25 iulie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa personalului de la reşedinţa inspectoratului se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului de Stat.

Activităţile vor continua prin acordarea de diplome de merit, felicitări şi mulţumiri din partea inspectorului şef pentru personalul care a obţinut rezultate foarte bune în îndeplinirea misiunilor, printre aceştia numărându-se colonel Nechita Mihai, colonel Ianţuc Daniel, loconenent colonel Pascu Nicolae, locotenent colonel Popa Adrian, maior Done Ionuţ, maior Pindic Adrian, căpitan Ciobanu Ramona, căpitan Popoiu Codrin, preot militar Oprea Laurenţiu, plt. adj. Anefi Sunai, plt. maj. Şovăilă Aurelia, plt. maj. Călin Nicolae, plt. maj. Racoviceanu Nicolae.


Despre momentul care marchează apariţia primei Companii de Jandarmi din Constanţa, în urma adoptării “Legii Jandarmeriei Rurale”, din anul 1893, se deţin următoarele informaţii:

Înfiinţarea primei Companii de Jandarmi din Constanţa s-a realizat în anul 1894, aşa cum reiese din Ordinul Prefectului de atunci, Emil Andreian care-l înştiinţa Mihail Coiciu, primarul oraşului de faptul că începând cu data de 26 iulie 1894 „a început a funcţiona Compania de Gendarmi Constanţa, rugându-vă a o recunoaşte ca autoritate legalmente constituită”.

Tot din acelaşi document, mai aflăm faptul că primul comandant a fost locotenentul Ernest Şolcănescu, iar sediul cancelariei Companiei se afla la Prefectură.

 

Foto: ziare.com
 

Taguri: ZiuaInspectoratuluiDeJandarmiConstanta, IJJConstanta, IJJ, Constanta, IJJMihailKogalniceanuConstanta, MihailCoiciu, InspectorSefConstantinDima, ConstantinDima,jooble.org