Concert GRASU XXL, la un Club din Mamaia

Concert GRASU XXL, la un Club din Mamaia(1311)


În această noapte, de vineri – 18 iulie, la Clubul “Bellagio”, din MAMAIA, concertează GRASU XXL.


Nichifor Dragoș (n. 11 august 1981, Buhuși, judeţul Bacău), cunoscut și sub numele de “Grasu XXL”, este un rapper cunoscut din România.

Grasu XXL cântă de la vârsta de 14 ani, provenind dintr-o familie cu tradiție în domeniu.
Primul material discografic al cântărețului se numește “Personajul negativ” și este o colaborare “Paco 10 Grei”: cei doi au fost uniți sub numele “XXL & 10 Grei”.
Acesta a fost lansat, pe 10 iulie 1999, prin “Cat Music”.

Primul său album solo, “Curaj”, a fost lansat în iulie 2006 și este un material într-adevăr inedit atât prin sunet, cât și prin modalitatea interpretării. În 2006 apare și EP-ul Curaj (Remix) - un material scos de rapper alături de Dj Swamp care promovează albumulCuraj alături de mixtape-ul Evident lansat în 2007 cu același colaborator.

În 2007, Grasu XXL a înființat casa de producție muzicală "Okapi Sound" împreună cu cei de la “Agresiv”, “Guess Who”, Paco, Maximilian, Spike și Tranda.

Tot în 2007, mai exact în vara acestuia, artistul pleacă cu Laura Andreșan (el fiind bănuit spre sfârșitul anului 2007 că ar avea o relație cu ea), în turneul „Interzis”, ce includea spectacole cu dansuri și show-uri erotice pe muzică live.

În 2008 lansează alături de “Tonik Obiektiv” și Mario videoclipul pentru piesa „Ar fi timpul”, al doilea single extras de pe albumul cu același nume al primului amintit.

Pe 22 iulie 2009 apare videoclipul regizat de Alex Ceaușu pentru „Pizda la volan”, o colaborare între rapperul băcăuan și Maximilian extrasă de pe albumul Volumu' la Maxim...ilian!!!.

O zi mai târziu este lansat videoclipul pentru primul single de pe cel de-al doilea album solo (“Oameni”) - „Prea mult fum” care este o colaborare cu Mitză, de la “Agresiv”, iar pe 2 noiembrie cel pentru al doilea single - „Turnin'”, o colaborare cu Alex Velea.

În ziua de 4 noiembrie se dă drumul la videoclipul piesei artistului în colaborare cu “Deepside Deejays” și Alex Velea, „Around the World”.

Pe 25 februarie 2010 apare online al treilea single de pe albumul "Oameni"- „Azi NU”, o colaborare cu “Guess Who” care beneficiază și de un videoclip lansat, în noaptea dintre 27 și 28 mai, pe Kiss TV.

A doua zi, rapperul a plecat cu Maximilian într-un mini-turneu ce cuprindea 3 concerte, dintre care 2 au fost amânate. Cel de-al doilea album solo al rapperului, “Oameni”, a fost lansat oficial de casa de discuri “Cat Music”, pe 25 noiembrie 2010.

Din noaptea dintre 7 și 8 decembrie, pe “YouTube” este prezentă melodia „Sari pe treabă”, a lui “Tranda” în colaborare cu Grasu.

Pe 20 decembrie se lansează și un remix al piesei pe care apare Skizzo Skillz. În noaptea dintre 16 și 17 decembrie 2010 a fost lansat pe canalul de YouTube al celor de la “Okapi Sound” videoclipul celui de-al 4-lea single extras de pe album, „Dă-te mai așa”.

Pe 5 septembrie 2011 (în ziua de luni), rapperul băcăuan a lansat o piesă numită „LaLa Song” în colaborare cu Guess Who și a început oficial colaborarea cu “Music Expert Company”. Melodia este primul single de pe vitorul album “Unu” și beneficiază de un videoclip lansat pe 3 octombrie 2011 la MTV.

Pe 14 septembrie 2011, Grasu XXL, Horia Brenciu și “Guess Who” au lansat în garajul "Europa FM" cântecul inclus pe albumul Tot Mai Sus al celui din urmă, „Diamantele se sparg”.

Pe 6 februarie 2012 Grasu împreună cu Mitză dă drumul la piesa inclusă pe mixtape-ul Robot, „Bright Lights, Bigger City”, iar pe 20 februarie la o altă melodie interpretată cu Mario - „Talent divin”. În data de 21 iunie 2012, rapperul a lansat videoclipul pentru cel de-al doilea single ce promovează viitorul său album - „Turbofin”.


Sursa documentară şi foto: Wikipedia
 

Taguri: Bellagio, Mamaia, BellagioMamaia, BellagioClubMamaia, BellagioClub, GrasuXXL, GuessWho, HoriaBrenciu, AlexCeausu, PiydaLaVolan, DeepsideDeejais, Mitya, EuropaFM, KissFM, AlexVelea, Paco, Spike, Tranda, Maximilian, OkapiSound, DragosNichifor, Agresiv, Inte,jooble.org