12 parlamentari au schimbat partidele de la alegeri. Alţii au preferat „independenţa”, cum e cazul lui Mihai Tararache, deputat la Constanţa(1009)


De la preluarea mandatului, 12 senatori şi deputaţi au partidul sau au decis să activeze ca independenţi în Parlament. Partidele din opoziţie se tem de noi plecări în perioada imediat următoare.
PDL şi PPDD sunt partidele care au de suferit de pe urma dezertărilor din Parlament. Dintre cei 12, opt s-au mutat la partide din arcul guvernamental, unde nu trebuie să se mai teamă de vremurile grele ale opoziţiei, iar ceilalţi patru sunt în discuţii avansate pentru afilierea tot în cadrul unor formaţiuni din USL.
Cel mai crunt loviţi au fost democrat-liberalii care l-au pierdut chiar pe prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară, care era totodată şi lider de grup la Camera Deputaţilor.
Pe 24 aprilie, a demisionat din PDL şi deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Telecomunicaţiilor, acesta invocând tensiunile cu conducerea partidului. Tot din filiala Bacău a plecat şi Gabriel Berca, dar acesta a făcut-o pentru a prelua un post de consilier prezidenţial. O altă filială din Moldova a avut de suferit două lovituri grele într-o singură săptămână de la mijlocul lui aprilie, când senatorul Leonard Cadăr şi deputatul Mihaela Stoica au plecat din partid anunţând că, deocamdată, rămân parlamentari independenţi.
PPDD are de suferit mai ales de pe urma PC, partidul lui Voiculescu declanşând o adevărată campanie de racolare a parlamentarilor lui Dan Diaconescu. În numai două zile din martie, PPDD a pierdut doi parlamentari: senatorul Mihai Cristian Dănuţ şi deputatul Gheorghe Coman. În aprilie şi-a anunţat plecarea şi deputatul de Constanţa Mihai Tararache. Nici liberalii nu au ezitat să profite de slăbiciunea aleşilor PPDD, astfel încât deputatul Romeo Florin Nicoară a devenit deputat PNL la numai două luni după ce PPDD l-a trimis în Parlament.
 
jooble.org