CONSTANŢA: Continuă campania

CONSTANŢA: Continuă campania "Jandarmeria pe înţelesul tuturor"(1447)


Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa continuă activităţile din cadrul Campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

Astăzi, joi - 17 iulie a.c., între orele 10.00 – 14.00, jandarmii constănţeni au „descins” la sediul unei fundaţii, din municipiul Constanţa.

Cu acest prilej, peste 300 de copii şcolari s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română.

Activitatea se înscrie în suita demersurilor cu caracter preventiv - educaţional, în cadrul campaniei „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, iniţiată de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR) şi desfăşurată la nivel naţional.

Astfel, micuţii au vizionat un film de prezentare a instituţiei, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care le-au adresat, cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile, rolul şi locul Jandarmeriei într-o societate modernă.

Totodată, jandarmii constănţeni au prezentat copiilor şi o temă cu privire la: violenţa juvenilă – cauze şi modalităţi de prevenire.

La activitate a participat şi reprezentantul Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Constanţa, care a prezentat o temă referitoare la efectele nocive şi consecinţele consumului de substanţe psihotrope.

Partea finală a întâlnirii a oferit copiilor posibilitatea de a lua contact cu tehnica de care dispune Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa, aceştia putând urca într-o autospecială, dotată cu toate materialele specifice pentru intervenţie, devenind astfel, pentru scurt timp,... jandarmi!

Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat, în perioada anterioară, cu elevii din cadrul unor instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban cât şi în cel rural.


FOTO: Jandarmeria Constanţa
 

Taguri: IJJ, IJJConstanta, InspectoratuldeJandarmiJudeteanConstanta, JandarmeriaPeIntelesulTuturor, CPECA, CPECAConstanta, JandarmeriaConstanta, JandarmiConstanta, IGJR, InspectoratulGeneralJandarmerieiRomane, IGJRomane, Constanta, CopiiConstanta,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri