Portul CONSTANŢA SUD - AGIGEA: Container cu

Portul CONSTANŢA SUD - AGIGEA: Container cu "chinezării" contrafăcute(837)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control, împreună cu lucrătorii vamali, descoperind, în două containere, sosite în P.T.F. Constanţa Sud – Agigea, din China, 2.400 articole de încălţăminte şi 2.160 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 550.000 lei, dacă ar fi originale.

În data de 15.07.2014, în intervalul orar 09.30 - 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud - Agigea, controlul unui container, sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale, cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului, au fost descoperite 2.400 articole de încălţăminte (perechi de tenişi pentru bărbaţi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 450.000 lei dacă ar fi originale.

Cu o zi în urmă, în intervalul orar 14.30 – 17.30, a fost finalizat controlul unui alt container, sosit din direcţia China, pentru o societate comercială, cu sediul în Bucureşti, în care au fost identificate 2.160 jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproxiamativ 100.000 lei.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 31 ani, respectiv un cetăţean chinez, în vârstă de 55 ani, cu domiciliul, respectiv reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

 

Sursa foto: Poliţia de Frontieră
 

Taguri: Container, China, contafacute, jucarii, jucariicontrafacute, containerdinChina, Agigea, ConstantaSud-Agigea, ConstantaSud, PortulConstanta, PortulConstantaSud-Agigea, Legea84/1998, Ilfov,jooble.org