C.C.I.N.A. CONSTANŢA: Ambasadorul Cehiei încearcă să aducă şi alte firme, în afară de CEZ, în Dobrogea

C.C.I.N.A. CONSTANŢA: Ambasadorul Cehiei încearcă să aducă şi alte firme, în afară de CEZ, în Dobrogea(1555)


Astăzi, marţi - 15 iulie 2014, Ion Dănuţ Jugănaru, director - general şi preşedinte în exerciţiu al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a primit vizita Excelenţei Sale, Jiřί Šitler, Ambasadorul Cehiei în România.

În cadrul întâlnirii, Ion Dănuţ Jugănaru a prezentat date privind economia judeţului Constanţa, sectoarele cele mai active din judeţ, investiţiile din regiune şi oportunitaţile de cooperare ale firmelor româneşti, precum şi aspectele care au un rol important asupra dezvoltării comerţului şi industriei în judeţul Constanţa, în particular, şi în Dobrogea, în general.

Nu în ultimul rând, au fost prezentate preocupările şi activităţile Sistemului Cameral din România şi s-a discutat despre implicarea acestuia în dezvoltarea mediului de afaceri.

Din păcate, în judeţul Constanţa, conform datelor statistice furnizate de către Oficiul Registrului Comerţului (ORC) Constanţa, la data de 24.06.2014, erau înregistrate NUMAI opt (8) societăţi cu capital ceh, clasând, astfel, Cehia… doar pe poziţia 38, în clasamentul pe ţări, după numărul de firme cu capital străin înmatriculate în judeţul nostru!

Din acest motiv, a fost agreată, de către ambele părţi, necesitatea ca atât Ambasada Republicii Cehia în România, cât şi CCINA Constanţa să depună eforturi sporite, în vederea atragerii de investitori din această ţară, în judeţul Constanţa, prin informarea potenţialelor firme interesate, despre oportunităţile de afaceri din judeţul nostru.

Excelenţa Sa, ambasadorul Jiřί Šitler a mulţumit conducerii CCINA Constanţa, pentru primire.
Întrevederea s-a încheiat cu exprimarea reciprocă a deschiderii şi disponibilităţii pentru o colaborare eficientă, pe viitor.


IMAGINI: 1. Ambasadorul Cehiei la Bucureşti, în vizită la CCINA Constanţa (sursa foto: CCINA Constanţa); 2. Una dintre firmele (DE STAT, la ei acasă!...) ceheşti prezente în judeţul Constanţa: CEZ, cu Parcul eolian de la Fântânele – Cogealac (Sursa foto: gazeta-afaceri.ro)
 

Taguri: CCINA, CCINAConstanta, IonDanutJuganaru, Juganaru, Cehia, AmbasadorulCehiei, AmbasadorulCeh, JiriSitler, Constanta, CEZ, CEZCogealac-Fantanele, ParcEolian, Cogealac-Fantanele,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri