România – pe locul 2 ca număr al turiştilor străini pe litoralul bulgăresc(1085)


„Regiunea Varna a litoralului bulgăresc a trecut, în ultima lună, prin două evenimente care au creat probleme de imagine: inundaţiile din zonă şi amplificarea exagerată a ştirii privind posibilitatea infectării cu virusul hepatitei A în zona Plajei Ofiţerilor din municipiul Varna. Am vizitat litoralul bulgăresc şi pot spune că totul este în regulă, serviciile sunt aşa cum le ştim iar activitatea turistică este normală. Acum, pe litoralul bulgăresc se pot face vacanţe avantajoase raport calitate-preţ , iar multe hoteluri au creat oferte speciale pentru luna iulie şi tip last minute, cu reduceri de până la 30-35%. Aşa că turiştilor români nu le rămâne decât să profite de pachetele turistice de pe litoralul bulgăresc” – subliniază Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi director general „Travel Planner”.

„Deşi a fost un an provocator şi dificil pentru litoralul bulgăresc, românii profită în continuare de ofertele speciale oferite de hotelierii din ţara vecină. Subliniez că majoritatea covârşitoare a turiştilor români aleg hotelurile cu servicii all inclusive. Destinaţia Bulgaria a scăzut uşor faţă de anul precedent, iar unul din motive ar fi că anumite categorii de români nu mai aleg servicii all inclusive, dar care sunt în continuare în topul preferinţelor familiilor cu copii. La ora actuală, pentru Bulgaria, un român plăteşte în medie, pentru un sejur, 300 de euro”, a adăugat Sebastian Constantinescu.

Amplificarea exagerată a ştirilor care s-au referit la inundaţiile din regiunea Varna şi mai ales la ipoteza infectării cu virusul hepatitei A în zona Plajei Ofiţerilor din Varna a creat probleme de imagine rivierei din Bulgaria precum şi agenţiilor de turism din România. Vacanţele se desfăşoară în condiţii normale pe litoralul bulgăresc. Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu un comunicat prin care sublinia că riscul de infectare cu hepatita A este pentru o zonă restrânsă – Plaja Ofiţerilor din Varna. Autorităţile centrale şi locale din Bulgaria au dezminţit informaţiile alarmiste, iar ministrul adjunct al Economiei și Energiei Branimir Botev, guvernatorul din Varna Ivan Velikov și primarul Varnei, Ivan Portnih, au băut câteva înghițituri de apă de mare, aproape de plaja ofiţerilor - "Rapongi" – dorind să demonstreze lipsa oricărui pericol.

Din păcate, au fost turişti români care şi-au anulat concediile pe litoralul bulgăresc, atât în situaţia în care plătiseră sau efectuaseră rezervări, cât şi în situaţia în care aveau intenţia de a alege această destinaţie. 


TOPUL STAŢIUNILOR DE PE LITORALUL BULGĂRESC PENTRU 2014

Travel Planner a realizat un top al calităţii pentru staţiunile de pe litoralul bulgăresc, în funcţie de preferinţele turiştilor români. Acest top a fost efectuat pe baza unui sondaj realizat cu peste 5.400 de clienţi ai Travel Planner care şi-au expus impresiile. Litoralul bulgăresc este recomandat de 82% dintre turiştii Travel Planner. Puteţi analiza sondajele de opinie, realizate pentru tot litoralul bulgăresc, cât şi pentru fiecare staţiune în parte, alături de opinii şi impresii avizate, accesând următorul link: http://litoral-bulgaria.travelplanner.ro/impresii-vacanta-bulgaria.html
Iată ce note medii au revenit serviciilor de pe litoralul bulgăresc: Atmosferă – 8,2, Plajă – 8,1, Masă şi agrement – 7,8.

Topul calităţii staţiunilor:
1. Sunny Beach – 8,32
2. Albena – 8,2
3. Nisipurile de Aur – 7,92

Topul circulaţiei turistice în staţiuni:
1. Nisipurile de Aur
2. Albena
3. Sunny Beach şi Nessebar

Litoralul bulgăresc are şi avantajul mai multor hoteluri de lanţ internaţional. Printre brandurile întâlnite pe riviera din Bulgaria se numără: RIU, Sol Melia, Primasol, LTI, Kalimera, Sentido (deţinut de Thomas Cook), Iberostar şi Barcelo. Grupul Thomas Cook este interesat în continuare să deschidă mai multe hoteluri de concept.
jooble.org