C.M. de Fotbal, din Brazilia - 2014: Care va fi adversara GERMANIEI în finală, OLANDA sau ARGENTINA ?!?...

C.M. de Fotbal, din Brazilia - 2014: Care va fi adversara GERMANIEI în finală, OLANDA sau ARGENTINA ?!?...(1376)


După ISTORICUL meci GERMANIA – BRAZILIA 7 - 1 (5 – 0), cea de-a doua semifinală a acestei ediţii a Campionatului Mondial de Fotbal se joacă ASTĂZI (miercuri – 9 iulie), de la 23.00 (ora României): OLANDA – ARGENTINA, la Sao Paulo, pe Arena “Corinthians”.

Dacă bate OLANDA, vom avea, sigur,… PRIMA ECHIPĂ EUROPEANĂ CARE CÂŞTIGĂ C. M. PE PĂMÂNT (sud- sau nord-) AMERICAN (invers s-a întâmplat, o singură dată: Brazilia a câştigat turneul final din Suedia, în 1958, învingând, în finală, cu 5 – 2, ţara gazdă, pe “Rasunda”, din Solna, Stokholm; era primul titlu mondial al brazilienilor şi a fost debutul unui puşti de 17 ani, pe nume Edson Arrantes do Nascimento, mai cunoscut, apoi, sub numele fotbalistic de… Pele!).

 

În cele 20 ediții (incluzând-o şi pe aceasta) ale Campionatului Mondial, 76 de țări au apărut cel puțin o dată în turneul final.

Dintre cele 19 ediţii anterioare acesteia care se încheie pe 13 iulie 2014, (DOAR!) 12 echipe (9 din Europa, 3 din America de Sud) au ajuns să joace în finală, dintre care opt (5 din Europa, 3 din America de Sud) au câștigat-o.
De fapt, doar Victoria Olandei, în finală, ar putea să mai modifice această statistică, ea fiind singura dintre semifinalistele actualei ediţii care, deşi a jucat trei finale, n-are niciun trofeu suprem!

Cu cinci (5) titluri la activ, Brazilia este cea mai de succes echipă la Campionatul Mondial și de asemenea este UNICA țară care a participat în FIECARE ediție a turneului final al CMF.

Italia are patru (4) titluri și Germania are (3) trei.
Celelalte campioane sunt: Uruguay și Argentina, cu câte două (2) titluri fiecare, și Anglia, Franța şi Spania, cu câte un (1) trofeu suprem.
Finaliste fără trofeul suprem (vicecampioane mondiale) au fost: Suedia, Ungaria, Cehoslovacia (câte o singură dată) şi… OLANDA (de trei ori: în 1974, în R.F.G., 1 – 2 cu… ţara gazdă!; în 1978, în ARGENTINA, 1 – 3… tot cu ţara gazdă!; 2010, în Africa de Sud, 0 – 1, cu Spania).

 

Dacă am vorbit de palmaresul OLANDEI, la C.M, să-l consemnăm şi pe cel al adversarei sale, din semifinala care bse dispută în acestă seară: ARGENTINA a câştigat de două ori competiţia (în 1978, acasă, pe “Estadio Monumental”, din Buenos Aires, 3 – 1 cu… OLANDA, şi în 1886, pe stadionul “Azteca”, din Ciudad de Mexico, 3 – 2 cu… GERMANIA) şi a pierdut două finale!

Aşadar, aşa cum semifinala de ieri, Germania – Brazilia, a fost o revanşă a finalei din 2002, la fel, semifinala de azi, Argentina - Olanda, şi oricare dintre cele două variante de finală (Olanda – Germania sau Germania – Argentina) sunt reeditări ale unor confruntări trecute din finalele Cupei Mondiale, deci prilej de revanşă.

OLANDA, în special, are şansa (pe care o merită categoric, după cum evoluează în Brazilia), să ia şi ea un trofeu mondial suprem, în sfârşit!!!...

 

Finala “mică”:
12 iulie: la Brasilia, pe Estadio Nacional de Brazilia “Mane Garincha”, la ora 23.00.

FINALA “MARE”:
13 iulie: la Rio de Janeiro, pe celebra “Maracana”, la ora 22.00.


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 169 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-urile de departajare!) la 61 de confruntări (mai sunt alte 3) rezultă: 2,77.


FOTO: mondonews.ro
 

Taguri: CoppaDelMondo, CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia-Columbia, Columbia-Brazilia, Franta-Germania, Germania-Franta, Belgia-Argentina, Argentina-Belgia, Olanda-CostaRica,jooble.org