Două ambarcaţiuni cu motor şi plase de pescuit în lungime de 650 metri confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(765)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi militari din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, identificând nouă cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit cu unelte tip comercial fără a îndeplini condiţiile legale.

 În urma acţiunilor au fost ridicate în vederea confiscării două amabarcaţiuni cu motor, două rezervoare de combustibil, două perechi de rame din lemn şi plase de pescuit în lungime de 650 metri.

În data de 07.07.2014, în intervalul orar 17.30 – 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat nouă cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.

● La prima acţiune, desfăşurată pe lacul Sinoe, poliţiştii de frontieră au acţionat alături de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi militari de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanţa, depistînd cinci persoane care pescuiau, dintr-o barcă din fibră de sticlă cu motor, prin intermediul unui năvod în lungime de 100 metri.

● A doua acţiune s-a încheiat cu prinderea în flagrant a încă patru bărbaţi pe lacul Sinoe, care se aflau într-o barcă din tablă cu motor şi pescuiau cu un năvod în lungime de 100 metri.

● În urma celei de-a treia acţiuni, desfăşurată pe Marea Neagră, în zona de competenţă a P.P.F. Midia, a fost recuperată din apă o plasă din fir textil în lungime de 450 metri.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele două năvoade, plasa din fir textil, cele două ambarcaţiuni, motoarele acestora, două rezervoare de combustibil şi două perechi de rame din lemn, bunuri evaluate la aproximativ 20.000 lei.
Persoanele în cauză, domiciliate pe raza judeţelui Constanţa, cu vârste cuprinse între 25 şi 49 ani, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial” şi „folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
  
jooble.org