D.S.P.J. CONSTANŢA: Apa mării nu este contaminată, pe litoralul românesc

D.S.P.J. CONSTANŢA: Apa mării nu este contaminată, pe litoralul românesc(1440)


Conform Institutului de Sănătate Publică Constanţa, calitatea apelor teritoriale de îmbăiere este optimă, motiv pentru care Asociaţia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului „Litoral – Delta Dunării”, împreună cu toţi operatorii de pe Litoral, relansează invitaţia de a veni la mare, către toţi românii.

Într-un comunicat public, difuzat astăzi, Direcţia de Sănătate Publică Constanţa afirmă că, cităm: „Referitor la alerta privind posibila contaminare cu germeni infecţioşi a apei de îmbăiere, în zona litoralului bulgăresc,
urmare a alertei privind posibila contaminare cu germeni infecţioşi a apei de îmbăiere în zona litoralului bulgăresc, vă transmitem următoarele:

DSPJ Constanţa a început monitorizarea calităţii apei de îmbăiere, în acest sezon turistic estival, pe litoral, încă din data de 15 mai 2014.
Până în prezent toate probele recoltate s-au încadrat în valoarea de referinţă a standardului, în conformitate cu legislaţia europeană şi românească în vigoare.

Având în vedere situaţia sus – menţionată, DSPJ Constanţa, ca urmare a solicitării Ministerului Sănătăţii a organizat o acţiune de suplimentare a recoltei de probe de apă de mare, în zona limitrofă frontierei cu Republica Bulgaria.

O echipă de inspectori sanitari s-a deplasat, pentru recoltare de probe de apă de mare, în zonele cele mai sudice ale Litoralului Românesc al Mării Negre: Vama Veche - 2 Mai, Mangalia - Saturn.

Din datele înregistrate la Serviciul de Internari al Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, în ultimile cinci (5) zile nu s-au înregistrat cazuri de suspiciune de hepatita tip A, la persoane, turişti sau localnici din zona litoralului românesc.”


Foto: VAMA VECHE (Sursa: zoltybogata.ro)
 

Taguri: DSP, DSPJ, Constanta, DSPConstanta, DSPJConstanta, AsociatiaLitoral, AsociatiaLitoralDeltaDunarii, AsociatiaLitoral-DeltaDunarii, SpitalulDeBoliInfectioaseConstanta, HepatitaA, hepatitaTipA, VamaVeche, 2Mai, Saturn, Mangalia, Litoral, LitoralulRomanesc, M,jooble.org