Plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(579)


Ieri, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au acţionat în zona de competenţă, pe fluviul Dunărea, unde i-au identificat pe P.C., în vârstă de 47 ani şi O.V. de 57 ani, care pescuiau dintr-o barcă cu două plase tip monofilament şi trei plase trifilare.

Bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, nu au putut prezenta documente legale pentru activitatea de pescuit comercial desfăşurată, astfel încât poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, în lungime de 174 metri, precum şi captura de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.


Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinere a licenţei de pescuit comercial”, „utilizare de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „utilizare a plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

  
jooble.org