FOTO. ACIA, protest împotriva lui Radu Mazăre: ”A transformat Constanța într-un ghetou”

FOTO. ACIA, protest împotriva lui Radu Mazăre: ”A transformat Constanța într-un ghetou”(4088)


Astăzi, când Radu Mazăre a împlinit 46 de ani și când Mamaia este gazda primei caravane estivale, Asociația Constanța Ia Atitudine a organizat un eveniment inedit. O caravană a constănțenilor, a celor care trăiesc în orașul părăsit parcă de administrație, care își îndreaptă toate eforturile către stațiunea Mamaia.

Circa 50 de persoane au protestat pașnic în fața primăriei, de unde au plecat pe un traseu, prin centrul orașului, spre parcul Tăbăcărie, care a ajuns un simbol al nepăsării în administrația Mazăre. Manifestanții i-au urat primarului un sincer ”La mulți ani, cu executare!”, de ziua lui, și au venit înarmați cu pancarde pe care scria ”Nu te iubim”, ”Henri Coandă i-e cu tine”, „Suntem furați”, ”Condiții pentru sportivi”, ”Elevii își cer drepturile”.

Au participat membrii ACIA, sportivi, un grup de bicicliști, constănțeni care s-au săturat de administrația Mazăre. Surse din cadru organizatorilor au afirmat că evenimentul ar fi trebuit să fie mai amplu, dar mulți dintre participanți au dat înapoi în ultima clipă, speriați de reprecusiuni sau în urma ”sfaturilor” primite de la diverse persoane.

La caravană a sosit, pe neașteptate, și purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța... Acesta nu a dorit însă să stea de vorbă nici cu protestatarii, nici cu presa, menținându-se să declare ”No comment”, atunci când i s-a cerut un punct de vedere.

Caravana a ajuns în parcul Tăbăcărie, punctul terminus fiind podul din zonă, care este un adevărat pericol public. Membrii ACIA au montat un panou prin care atrag atenția că primăria cheltuie 50.000 de euro pe care alegorice, dar nu alocă 5.000 de euro pentru reparația acestui pod, care a ajuns un adevărat simbol al Constanței: părăsit, în ruină, ignorat.

”Orașul se transformă într-un ghetou. Banii constănțenilor sunt cheltuiți numai pe afaceri cu firme apropiate actualei conduceri. Vă dau numai exemplul SC Litoral Connect. Aceștia ridică mașinile parcate neregulamentar, taxează șoferii cu 600 de lei, dar niciun leu din această sumă nu ajunge în bugetul local. Ce încredere să avem în primarul acesta, care știe numai să cheltuiască bani, nu să aducă?”, a precizat Andrei George Popescu, președintele ACIA.

Constănțenii au protestat și împotriva distrugerii spațiilor verzi. Popescu afirmă că bulevardul Lăpușneanu a fost practic împânzit de betoane și că se pregătește și măcelărirea parcului Tăbăcărie, unde ar urma să fie construite imobile. ”O să acționăm prin toate pârghiile, inclusiv prin acționarea în instanță, pentru a stopa distrugerea orașului, pentru ca locuitorii Constanței să-și recapete orașul”, a precizat președintele ACIA.
jooble.org