PORTUL CONSTANŢA: Un singur

PORTUL CONSTANŢA: Un singur "pasager" de croazieră, în această săptămână(1293)


Nava de croazieră “Thomson Celebration” (pachebot maritim) este singura de acest tip care, în această săptămână, acostează la Terminalul de Pasageri din Portul Constanţa.

Este “pasagerul de croazieră” cu numărul 28, dintr-o succesiune de (nu mai puţin de:) 84 (optzeci şi patru!) de de astfel de vapoare, ce vin în portul nostru, în acest sezon estival (pentru Emisfera Nordică), serie care a debutat pe 1 aprilie, cu fluvialul “River Concerto”, şi se va încheia pe 14 octombrie, cu maritimul “Azores”.


“Thomson Celebration” (aparţinând firmei Thomson Cruises") a sosit la dană, în Constanţa, la ora 07.00, a acestei zile (vineri – 4 iulie) şi pleacă la 18.00.

Este un pachebot, clasificat (ca şi confort) la 4 (patru) stele (“Star Berlitz”), care are un greutate (tonaj brut) înregistrat de 33.930 tone (din care capacitate de transport: 4.243 tone), ce poate găzdui (şi transporta) 1.350 de pasageri, deserviţi de către un echipaj de 530 de oameni.
Pavilionul este Malta (MT), pentru acest vapor intrat în serviciu în aprilie 1984, construit în Franţa (construcţia a costat 160.000.000 de lire sterline, la preţurile de atunci).
Are o lungime de214, 66 metri, 27,26 lăţime, şi un pescaj de 27,6 metri.
Propulsia este realizată cu o motorizare “Diesel”, cu o putere de 21.600 KW.


Următoarea navă de croazieră vine la Constanţa luni - 7 iulie.


FOTO: realholidaysreports.com; merchantsips.info; sipmplonpc.co; cruisecritic.co.uk (2 foto); mivan.com; telegraph.co.uk; navsource.org; thomsoncruise.com (2); portsmout-port.co.uk
 

Taguri: PortulConstanta, TerminalulDePasageriPortulConstanta, ThomsonCelebratation, ThomsonCruises, PavilionMalta,jooble.org