Ce spune DSP Constanța despre infectarea Mării Negre cu virus hepatic(1110)


Conform Institutului de Sănătate Publică Constanţa calitatea apelor teritoriale de îmbăiere este optimă, motiv pentru care Asociaţia de Dezvoltare şi Promovare a Turismului Litoral – Delta Dunării împreună cu toţi operatorii de pe litoral relansează invitaţia de a veni la mare, către toţi românii.

 

Urmare alertei privind posibilă contaminare cu germeni infecţioşi a apei de îmbăiere în zona litoralului bulgăresc, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a început monitorizarea calităţii apei de îmbăiere în acest sezon pe litoral din data de 15 mai 2014. Până în prezent toate probele recoltate s-au încadrat în valoarea de referinţă a standardului în conformitate cu legislaţia europeană şi românească în vigoare.

Având în vedere situaţia sus menţionată DSPJ Constanţa, ca urmare a solicitării Ministerului Sănătăţii a organizat o acţiune de suplimentare a recoltei de probe de apă de mare în zona limitrofă frontierei cu Bulgaria.

O echipă de inspectori sanitari s-a deplasat pentru recoltare de probe de apă de mare din zona Vama Veche, 2 Mai, Mangalia, Saturn.

Din datele înregistrate la Serviciul de internări a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa în ultimile 5 zile nu s-au înregistrat cazuri de suspiciune de hepatită tip A la persoane, turişti sau localnici din zona litoralului românesc.

  
jooble.org