DISPERARE. Un sirian s-a deghizat în marinar pentru a-și duce copilul departe de război

DISPERARE. Un sirian s-a deghizat în marinar pentru a-și duce copilul departe de război(603)


Ieri, n jurul orei 11.20, în timpul controlului de frontieră efectuat în P.T.F. Sulina asupra unei nave sub pavilion R. Moldova, sosită din direcţia Siria, poliţiştii de frontieră au descoperit un cetăţean sirian, cu vârsta de 59 ani, care era trecut pe lista de echipaj cu funcţia de marinar fără a avea carnet de marinar sau certificat de competenţă pentru desfăşurarea unor activităţi pentru membrii de echipaj.

Comandantul navei, un cetăţean sirian, în vârstă de 49 ani, a declarat faptul că respectivul bărbat s-a îmbarcat la bordul navei în Siria cu scopul de a călători în România.


În urma controlului a fost identificat şi un copil minor, în vârstă de 11 ani, care nu poseda viză pe paşaport şi despre care comandantul a declarat că este fiul său, pe care l-a luat din Siria.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit comandantului navei actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, respectiv tentativă la infracţiunea de „trafic de migranţi”, aplicându-i şi două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.000 lei fiecare, pentru cele două persoane transportate în mod ilegal.

Cetăţeanul sirian, trecut ca „marinar” în lista de echipaj este cercetat pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de „trecere frauduloasă a frontierei se stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262 Cod Penal.

  

Siria se află în război civil din ianuarie 2011. Tensiune în zonă s-au amplificat recent, după ce jihadiștii ISIS au declarat că intenționează crearea unui califat islamic, în Irak și Siria. Conflictul a făcut cel puțin 70.000 de victime. Peste un milion de sirieni au părăsit țara de la izbucnirea sa.

Foto: Siria este sfâșiată de războiul civil (sursă: galleryhip.com)
jooble.org