FOTBAL - C.M. din Brazilia: FRANŢA - GERMANIA în

FOTBAL - C.M. din Brazilia: FRANŢA - GERMANIA în "sferturi", după ce nemţii i-au învins greu (2 - 1, după prelungiri) pe algerieni(1529)


În cea de-a doua dintre partidele de ieri (a şasea a “optimilor de finală”), de la Coppa del Mondo, din Brazilia, la Porto Alegre, pe “Estadio Beira – Rio”, de la 23.00 (ora României), GERMANIA – ALGERIA: 2 – 1 (0 – 0; 0 – 0), după prelungiri!

N-a fost un meci prea frumos, algerienii jucând de la egal la egal cu o echipă germană destul de “economicoasă”, care, însă, a punctat, până la urmă, exact la timp pentru a evita “loteria penalty – urilor” de departajare.

Toate cele trei goluri s-au marcat în prelungirile partidei (două reprize a câte 15 minute), mai exact la începutul lor (primul gol al germanilor) şi în ultimul minut de joc, din timpul celei de-a doua reprize de prelungiri (al doilea gol al nemţilor), algerienii marcând şi ei, imediat, în… prelungirile prelungirilor!

Au înscris, în ordine cronologică: André Schürrle (Germania, minutul 92), Mesut Özil (Germania, min. 120), Abdelmoumene Djabou (Algeria, min. 120+1).

 

În prima întâlnire a zilei de ieri, pe Estadio Nacional de Brasilia “Mane Garincha”, de la 19.00 (ora României): FRANŢA – NIGERIA 2 – 0 (0 – 0).

Au părăsit competiţia, aşadar, cele două (premieră!) echipe din Africa care s-au calificat în “optimi”.
Ele n-au reuşit să egaleze performanţele anterioare ale Camerunului, Senegalului şi Ghanei, singurele reprezentative africane care au ajuns în “sferturi” (unde s-au şi oprit, de altfel!) la turneele finale ale Campionatului Mondial de Fotbal…


Aşadar, ştim acum care sunt trei din cele patru meciuri din “sferturile de finală”:
FRANŢA – GERMANIA(vineri - 4 iulie, ora 19.00, a României; pe “Maracana”, din Rio de Janeiro);
BRAZILIA – COLUMBIA (vineri - 4 iulie, de la ora 23.00, a României; la Fortaleza, pe Estadio “Castelao”);
OLANDA – COSTA RICA (sâmbătă - 5 iulie, ora 23.00, a României, la Salvador).

Astăzi, marţi – 1 iulie se vor juca ultimele două partide din “optimi”:
ARGENTINA – ELVEŢIA (19.00, ora României; Sao Paulo) şi BELGIA – S.U.A. (23.00; Salvador).
Învingătoarele din acele ultime două meciuri se vor confrunta, între ele, în “sferturile de finală”, sâmbătă - 5 iulie (19.00, ora României), la Brasilia, pe Estadio Nacional de Brasilia “Mane Garincha”.


Media reuşitelor per meci, de la începutul acestui turneu final, împărţind 152 finalizări (nu se includ cele din “penalty”-uri de departajare!) la 54 de confruntări (mai sunt alte10), iese rezultatul de aproape: 2,81.


Foto: GERMANIA – ALGERIA 2 – 1 (Sursa: digisport.ro)
 

Taguri: CoppaDelMondo, CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia, Germania-Algeria, Algeria-Germania,jooble.org