Polaris a colectat peste o tonă de deşeuri în Ziua Naţională a Curăţeniei

Polaris a colectat peste o tonă de deşeuri în Ziua Naţională a Curăţeniei(726)


Continuând tradiţia, compania Polaris M Holding a susţinut duminică, 29 iunie, Ziua Naţională a Curăţeniei, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv. Acţiunea de ecologizare face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!” şi s-a desfăşurat pe marginea lacului Tăbăcărie, între zonele Biserica Sf. Mina şi staţia de epurare de la intrare în staţiunea Mamaia.

Compania Polaris a avut o dublă implicare în această acţiune de ecologizare participând în calitate de voluntar şi de partener logistic. Rolul de partener logistic a prespus preluare sacilor cu deşeuri din zonele indicate de organizatori şi echiparea voluntarilor cu mănuşi, saci şi tricouri. În acest an, compania Polaris a participat în mod activ la această acţiune de curăţenie prin prezenţa personalului de la birou. Aceştia s-au echipat şi s-au alăturat celorlalţi voluntari în ecologizarea arealului natural de pe malul lacului Tăbăcărie, areal în care compania Polaris nu prestează activitatea de salubrizator.


După colectare, sacii cu deşeuri au fost transportaţi la staţia de sortare pentru a se realiza separarea acestora pe categorii. Deşeurile reciclabile (plastic, hârtie) vor fi valorificate, iar fracţia de deşeuri nereciclabile a fost transportată la rampa ecologică.


În cadrul acestei acţiuni, accentul s-a pus pe promovarea unui comportament responsabil faţă de mediu şi a reprezentat un exemplu de civism din partea angajaţilor companiei Polaris şi a cetăţenilor constănţeni. Cele 1.2 tone de deşeuri menajere colectate, din care fracţia de deşeuri recicabile a ajuns la un procent de 80%, ne-au demonstrat că mesajul acestei acţiuni şi-a atins ţinta şi că populaţia a înţeles că pentru a trăi într-un mediu sănătos şi curat este nevoie de implicare individuală.
 
jooble.org