Aproximativ 10.000 pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Aproximativ 10.000 pachete cu ţigarete de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni(559)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, pentru identificarea unui cetăţean român care transporta pe raza municipiului Constanţa, cu un autoturism, cantitatea de 9.900 pachete cu ţigarete de provenienţă magazin duty-free, fără documente legale.
În data de 28.06.2014, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au acţionat, cu sprijinul de specialitate al ofiterilor din cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, oprind pentru control pe raza municipiului Constanta un autoturism marca Citroen model Berlingo, condus de cetăţeanul român A.G., în vârstă de 47 ani.
În urma controlului au fost descoperite, în interiorul autoturismului, 9.900 pachete cu ţigarete marca Marble, de provenienţă magazin duty free, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 9.900 de ţigarete, în valoare de aproximativ 99.000 lei, iar autoturismul, evaluat la 5.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.
Bărbatul în cauză, cu domiciliul în municipiul Constanţa, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prin deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
 
jooble.org