Coppa del Mondo: OLANDA este în

Coppa del Mondo: OLANDA este în "sferturi", după ce a întors, pe final, meciul cu MEXICUL, învingând cu 2 - 1 (0 - 0)...(1259)


În această seară, de duminică – 29 iunie 2014 (de la 19.00, ora României, la Fortaleza, pe “Estadio Castelao”), în cel de-al treilea (primul al zilei) meci, al “optimilor de finală” de la Coppa del Mondo, din Brazilia, OLANDA – MEXIC: 2 – 1 (0 – 0).


După o primă repriză destul de anostă, cu puţine ocazii de gol, aproape imediat după pauză, mexicanii au deschis scorul, în minutul 48, prin Giovanni dos Santos.
Olandezii s-au ridicat de la podea, imediat, şi, dovedind că au rămas acea cunoscută “echipă de character”, s-au mobilizat şi, după mai multe ocazii, din ce în ce mai mari, au egalat, prin Wesley Schneider (de la “Galatasaray” Istanbul), care a prins un şut perfect, din afara careului mexican, după o respingere slabă a apărării sud-americane, la o centrare din corner a batavilor.
Mai mult, în condiţiile în care, nici măcar după egalare, mexicanii nu şi-au revenit şi n-au renunţat la… renunţarea aproape totală la atac!, Arjen Robben, marele atacant – extremă dreapta de la “Bayern” Munchen, a obţinut, în sfârşit, la… a treia sau a patra încercare (două din cele anterioare, de altfel, fiind perfect justificate!) de a-l convinge pe arbitrul de centru portughez, să acorde “penalty”-ul salvator (pentru olandezi), în penultimul minut (al patrulea) al prelungirilor reprizei secunde! Era minutul… 88!
Nou - introdusul Klaas Jan Huntelaar (vedeta olandeză care… debutează abia acum la acest turneu final!) a transformat, “ca la manual”, trimiţându-l “la seminţe” pe bravul portar Ochoa (căruia tocmai i s-a terminat contractul cu corsicanii de la Ajaccio, unde a fost coleg cu românul Adrian Mutu!...).


Astfel, după ce sâmbătă seara, în urma primelor două înfruntări din “optimi” -- BRAZILIA – Chile 3 – 2 (1 – 1; 1- 1), după prelungiri şi “penalty”-uri de departajare, şi COLUMBIA – Uruguay 2 – 0 (1 – 0) -- , s-a stabilit prima confruntare din “sferturi” (BRAZILIA – COLUMBIA, pe 4 iulie, de la ora 23.00, la Fortaleza), după primul meci de astăzi, cunoaştem una dintre cele două echipe care vor juca pe 5 iulie (ora 23.00, a României), la Salvador de Bahia, în altă partidă din “sferturi: OLANDA!

Oponentul OLANDEI, în acel meci, din “sferturi”, va fi hotărât de către rezultatul partidei a doua, de astăzi:
COSTA RICA – GRECIA (23.00, a României; la Recife).


Celelalte patru (4) partide ale “optimilor” se vor disputa mâine şi poimâine, după următorul program:
5.FRANŢA – NIGERIA (30 iunie, 19.00; Brasilia);
6.GERMANIA – ALGERIA (30 iunie, 23.00; Porto Alegre);
7.ARGENTINA – ELVEŢIA (1 iulie, 19.00; Sao Paulo);
8. BELGIA – S.U.A. (1 iulie, 23.00; Salvador de Bahia).


După Olanda – Mexic (2 – 1), media reuşitelor per meci, de la începutul turneului final, împărţind 145 finalizări (nu se includ cele din penalty-uri de departajare!) la 51 de confruntări (mai sunt alte13), iese rezultatul de: 2,84.


FOTO: Momentul în care Arjen Robben a obţinut penalty-ul victoriei olandeze!... (sursă: digisport.ro)
 

Taguri: CoppaDelMonda, CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia, Olanda-Mexic, Mexic-Olanda, Grecia-CostaRica, CostaRica-Grecia, Brazilia-Columbia,jooble.org