C.M. de FOTBAL. Ştim prima confruntare din

C.M. de FOTBAL. Ştim prima confruntare din "sferturi": BRAZILIA - COLUMBIA. A doua va fi desemnată de meciurile OLANDA - MEXIC şi COSTA RICA - GRECIA(1680)


Primele două partide ale fazei eliminatorii a „optimilor de finală”, la turneul final, din Brazilia, al Campionatul Mondial de Fotbal („Coppa del Mondo”) a adus şi numele adversarelor din primul meci al „sferturilor de finală”: BRAZILIA – COLUMBIA.

Ieri, sâmbătă – 28 iunie (în cea de-a 17-a zi trecută de la debutul competiţiei din „Ţara cafelei, a sambei şi a... fotbalului”, începută pe 12 iunie, cu partida Brazilia – Croaţia 3 – 1, în Grupa A, la Sao Paulo), după prima zi de pauză (vineri), s-au disputat două partide... exclusiv sud – americane:

1.BRAZILIA – CHILE (19.00, ora României; la Belo Horizonte, pe “Estadio Mineirao”): 1 – 1 (1 – 1), după prelungiri, 3 – 2 după penalty-uri de departajare;

2.COLUMBIA – URUGUAY (23.00; Rio de Janeiro, “Maracana”): 2 – 0 (1 – 0).

Aşadar, în prima partidă din “sferturi”: BRAZILIA – COLUMBIA (4 iulie, ora 23.00, a României; la Fortaleza)!

 

Revenind la cele două partide de ieri, prima, cea de la Belo Horizonte (ora 19.00, a României), a fost extrem de pasionantă şi de tensionată:
Brazilia a deschis repede scorul, în minutul 18, prin fundaşul central, până în această vară, al lodonezilor de la “Chelsea”, transferat recent la Paris “Sain-Germain”, David Luiz.
Chile a egalat după doar 14 minute (minutul 32), prin Alexis Sanchez, de la F.C. Barcelona.
Până la sfârşitul celor… 120 de minute de joc, pentru că a fost nevoie de prelungiri, nu s-a mai marcat, deși s-au ratat ocazii foarte mai, de ambele părţi!.
O mare contribuţie la “fixarea” scorului l-au avut cei doi portari (chilianul Bravo și brazilianul Julio Cesar, ultimul fiind, de altfel, ales, de către ziariştii acreditaţi de către FIFA, ca fiind “omul meciului”!) şi, spre finalul prelungirilor… prelungirilor (!),… bara transversală a porţii Braziliei: în min. 121, chilianul Pinilla, după un “un-doi” cu coechipierul Sanchez, a intrat în careul “carioccas” și a trimis, cu sete, mingea în… transversală!

La loviturile de departajare (câte cinci la număr), de la 11 metri, brazilienii antrenorului Luiz Felipe Scolari au marcat de trei ori şi au ratat în două rânduri, în timp ce chilienii argentinianului Jorge Sampaoli… viceversa!
La “penalty-uri, pentru Brazilia au înscris: David Luiz, Marcelo și Neymar. Au ratat: Willian și Hulk.
Pentru Chile au marcat: Aranguiz și Diaz. Au ratat: Pinilla, Sanchez și Jara.
A fost 2 – 0 pentru Brazilia, apoi… 2 – 2, iar în ultima “pereche”, din cele cinci, brazilianul Neymar a fentat excelent şi a marcat, pe când chilianul Jara a trimis în… bară!

Brazilia: Julio Cesar - Alves, Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho (Ramires 72), Luiz Gustavo - Hulk, Oscar (Willian 106), Neymar - Fred (Jo 64). Selecționer: Luiz Felipe SCOLARI (Brazilia)
Chile: Bravo - Silva, Medel (Rojas 108), Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Vidal (Pinilla 87) - Sanchez, Vargas. Selecționer: Jorge SAMPAOLI (Argentina)

Arbitru de centru: HOWARD WEBB (Anglia).

 

În celălalt meci al serii de ieri (al doilea al “optimilor”): COLUMBIA – URUGUAY 2 – 0 (1 – 0).

James Rodriguez (22 de ani; A.C. Monaco), în minutul 22, a reușit o execuție “de chinogramă” (acest şut la vinclu, din acţiune, din afara careului advers, este considerat, unanim, ca fiind cel mai frumos gol, de până acum, de la Coppa del Mondo!), prin care a deschis scorul. Nu este, desigur, deloc o întâmplare, faptul că fotbalistul columbian, cu numai o zi în urmă, fusese desemnat, de către FIFA, ca fiind cel mai bun jucător al turneului final al C.M., după faza grupelor!
El a înscris în fiecare meci de până acum, al Columbiei (chiar de două ori în meciul cu uruguayenii), având acum cele mai multe reuşite: cinci.
Iar Columbia, care până acum, la turneele finale ale C.M. la care participase, învinsese în doar trei partied, are acum, după patru meciuri, patru victorii (toate: clare!!), la această ediţie, din 2014!!
Şi merge, în premieră, în “sferturi”, unde va întâlni… Brazilia!

 


Astăzi, duminică – 29 iunie 2014, “optimile” Coppa del Mondo programează alte două meciuri:

OLANDA – MEXIC (29 iunie, 19.00, ora României; Fortaleza, “Estadio Castelao”);

COSTA RICA – GRECIA (29 iunie, 23.00; Recife).

Învingătoarele vor juca, între ele, în "sferturile de finală", pe 5 iulie (ora 23.00, a României), la Salvador (de Bahia)!

 

Celelalte patru (4) partide ale “optimilor” se vor disputa mâine şi poimâine, după următorul program:

5.FRANŢA – NIGERIA (30 iunie, 19.00; Brasilia);
6.GERMANIA – ALGERIA (30 iunie, 23.00; Porto Alegre);
7.ARGENTINA – ELVEŢIA (1 iulie, 19.00; Sao Paulo);
8. BELGIA – S.U.A. (1 iulie, 23.00; Salvador de Bahia).

Media reuşitelor per meci, de la începutul turneului final, împărţind 142 finalizări (nu se includ cele din penalty-uri de departajare!) la 50 de confruntări (mai sunt alte14), iese rezultatul de: 2,84.


FOTO: 1. – 2. – 3. – 4.: BRAZILIA – CHILE; 5. COLUMBIA – URUGUAY (Surse: digisport.ro)
 

Taguri: Coppa, del, MondoCupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, Brazilia-Chile, Chile-Brazilia, Columbia-Uruguay, Uruguay-Columbia, Olanda-Mexic, CostaRica-Grecia, Grecia-CostaRica, Mexic-Ol,jooble.org