Cele mai citite articole ale săptămânii(793)


1. ACIA face lumină în cazul hingherilor de mașini: primăria se alege cu praful de pe tobă, Alex Popescu, 1586 vizualizări

Firma care ridică mașinile parcate neregulamentar în municipiul Constanța îi taxează pe șoferi cu 600 de lei, dar niciun ban din această sumă nu ajunge la Primărie. ”Valoarea de 600 de lei revine integral prestatorului de servicii SC Litoral Connect SRL”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța, la o adresă trimisă de Asociația Constanța Ia Atitudine.

”Acum știm de ce primăria a ezitat să ne răspundă de prima dată la această întrebare. Iată că nici măcar un leu din această sumă nu ajunge la buget, ci îngroașă conturile unei societăți private”, spune Andrei George Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine.


2. Nicușor Constantinescu trebuie ARESTAT PREVENTIV. CJC: este o CONDAMNARE LA MOARTE, Alex Popescu, 927 vizualizări

Tribunalul Bucureşti a decis astăzi arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA, decizia nefiind definitivă.

Instanţa a admis cererea procurorilor anticorupţie de înlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv şi a dispus emiterea pe numele lui Nicușor Constantinescu a unui mandat de arestare pentru 30 de zile.

 

3. Mazăre, Babuș și Hartolomei, urmăriți penal de DNA. Operațiunea amplă de SPĂLARE DE BANI, Alex Popescu, 884 vizualizări

DNA a anunțat astăzi că efectuează acte de urmărire penală faţă de suspectul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, primarul municipiului Constanţa, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiuni de abuz în serviciu, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:


În cauza respectivă, în afara celor deja reţinute în sarcina suspectului Mazăre Radu Ştefan, s-a dispus extinderea cercetărilor şi pentru infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate, faţă de valoarea comercială reală, a bunurilor aparţinând autorităţii publice în cadrul unei acţiuni de vânzare a acestora, prevăzută de art.10 lit.a din Legea nr.78/2000

 

4. TV Neptun: Scoica Land își îngroapă gunoaiele în zona ariei protejate din Corbu, Alex Popescu, 824 vizualizări

Angajații restaurantului Scoica Land din stațiunea Mamaia au fost prinși în timp ce îngropau gunoi în apropierea zonei protejate din localitatea Corbu.

 

5. Radu Mazăre, audiat la DNA în legătură cu un teren din zona Cazinoului din Mamaia, Alex Popescu, 660 vizualizări

Primarul Constanței, Radu Mazăre, s-a prezentat astăzi la DNA - Serviciul teritorial Constanța, fiind citat în legătură cu extinderea cercetărilor în dosarul Retrocedărilor, ce vizează un teren din zona Cazinoului din stațiunea Mamaia.


"M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia, pe care l-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul pentru că, după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat un un milion de euro. Acum ... să-i dăm și banii înapoi ... mă cercetează și procurorii, și tot așa. (...) Mă cercetează din 2005, nimic nou", a declarat Mazăre la ieșirea de la DNA.
jooble.org