Ce a făcut Ponta în Constanţa

Ce a făcut Ponta în Constanţa(1011)


Primul-ministru Victor Ponta este astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa, urmând să meargă pe platforma Petromar, dar și pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde va fi inaugurat elicopterul SMURD ce va deservi Constanța și județele limitrofe. Ponta a efectuat o vizită de lucru pe platforma Petromar în jurul prânzului, în timp ce inaugurarea elicopterului SMURD, cel de-al șaselea punct aerian de salvare din țară, ce va deservi județele Constanța, Tulcea, Delta Dunării, dar și județele limitrofe, este prevăzută a avut loc la ora 13.30, în cadrul aeroportului Mihail Kogalniceanu. La aeroport, premierul a fost întâmpinat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Darie şi de ÎPS Teodosie, precum şi de conducerea ISU Constanţa. Nici Radu Mazăre şi nici preşedintele Consililului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu au fost prezenţi la aeroport. Elicopterul, EC 135, echipat medical, va asigura transportul aeromedical de urgență pentru zona litoralului, Deltei Dunării și pentru județele din sud-estul României.


Totodată, punctul de operare aeriană Constanța va asigura, în colaborare cu punctul din București, intervenția pentru urgențele medicale care pot apărea pe autostrada A2. Elicopterul destinat misiunilor de salvare și intervenții de urgență medicală va ajunge vineri pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu”, pe lângă premierul Victor Ponta la eveniment urmând să fie prezenți și secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne – Cătălin Chiper și secretarul de stat din Ministerul Sănătății – doctor Raed Arafat. Activitatea de intervenție aeriană desfășurată în cadrul SMURD va avea ca operator medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Elicopterul va opera pe timpul zilei dintr-o locație provizorie, pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Constanța, până la construirea unei baze aeriene. Aparatul de zbor (elicopter ușor multifuncțional Eurocopter EC 135), echipat medical, a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, pilotarea și mentenanța acestuia urmând să fie asigurate de către personalul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


În acest an urmează să mai fie operaționalizate alte două puncte de operare aeriană, unul în județul Galați și altul în zona de nord-vest a țării, contractele pentru achiziția de elicoptere fiind deja semnate de către Ministerul Sănătății. Punctul aeromedical Constanța este al șaselea punct după cele din Târgu Mureș, București, Iași, Arad și Craiova.
jooble.org