CONSTANŢA: Cum marchează jandarmii ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL

CONSTANŢA: Cum marchează jandarmii ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL(874)


Cu ocazia zilei de 26 Iunie, Ziua Drapelului Naţional, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa se organizează, în perioada 25 - 26 iunie a.c, o serie de activităţi menite să marcheze acest moment ,important pentru istoria românilor.

Astăzi, miercuri - 25.06.2014, drapelele arborate în cele două unităţi de jandarmi din municipiul Constanţa au fost coborâte de pe catarg şi depuse la capela Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa. Preotul militar a oficiat slujba de sfinţire a drapelului, iar cele două drapele vor rămâne în capela unităţii până în dimineaţa zilei următoare.

Joi - 26 iunie, manifestările dedicate acestui eveniment debutează, la sediul I.J.J. Constanţa şi G.J.M. „Tomis”, cu arborarea Drapelului şi intonarea Imnului de Stat.

Istoricul şi însemnătatea Drapelului Naţional vor face obiectul unui material care va fi prezentat cadrelor militare şi personalului contractual de la reşedinţele celor două unităţi, dar şi celor din subunităţile subordonate din judeţ.

De asemenea, începând cu ora 10.00, un pluton de jandarmi, format din 18 subofiţeri şi comandat de un ofiţer, va participa şi la ceremonialul militar organizat de autorităţi, la nivelul Garnizoanei Constanţa, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei.
Jandarmii constănţeni vor fi prezenţi şi la manifestările organizate în garnizoanele Mangalia şi Medgidia.

Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.

 

FOTO: 1. ziuaveche.ro; 2. wikipedia.org
 

Taguri: DrapelulNational, ZiuaDrapelului, ZiuaDrapeluluiNational, InspectoratulDeJandarmiConstanţa, BrigadaMobilaDeJandarmiTomis, CapelaMilitaraConstanta, IJJ, Constanta, IJJConstanta, GJMTomis, 26Iunie,jooble.org