JUDEŢUL TULCEA: 1.423 m de plasă de pescuit şi 104 kg de peşte, confiscate de către poliţiştii de frontieră

JUDEŢUL TULCEA: 1.423 m de plasă de pescuit şi 104 kg de peşte, confiscate de către poliţiştii de frontieră(1069)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit comercial, cu plase în lungime de 1.423 metri, fără a îndeplini condiţiile legale.
Asupra celor trei braconieri a fost găsită o cantitate de 104 kilograme peşte din specii diferite.

Astfel, în data de 24.06.2014, în intervalul orar 06.00 – 06.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au desfăşurat în zona de competenţă acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care desfăşurau activităţi de pescuit fără a îndeplini condiţiile legale.

Prima acţiune, desfăşurată pe Lacul Fortuna, a condus la verificarea unei ambarcaţiuni cu motor în care se aflau I.M.A., în vârstă de 33 ani şi M.C. de 32 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea, care pescuiau cu 8 plase monofilament în lungime de 829 metri şi 11 setci tip avă în lungime de 513 metri.
În urma controlului, în ambarcaţiune a fost găsită cantitatea de 94 kilograme peşte, din speciile caras şi somn.

În urma celei de-a doua acţiuni, a fost identificat B.S.C., în vârstă de 22 ani, domiciliat în judeţul Tulcea, care pescuia pe malul braţului Chilia cu două setci tip avă, în lungime de 81 metri, fără a deţine autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.
Asupra bărbatului a fost găsită şi cantitatea de 10 kilograme peşte din specia ştiucă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 21 plase de pescuit, în lungime totală de 1.423 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „deţinerea, transportul şi folosirea la pescuit a plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 

Foto: cugetliber.ro
 

Taguri: GardaDeCoasta, SPF, Padina, SPFPadina, LaculFortuna, Tulcea, JudetulTulcea, PlitiaDeFrontiera, PolitistiiDeFrontiera, Tulcea,jooble.org