C. M. Brazilia - 2014: COSTA RICA şi URUGUAY merg în

C. M. Brazilia - 2014: COSTA RICA şi URUGUAY merg în "optimi", Italia şi Anglia... acasă!(1617)


Meciul URUGUAY – ITALIA 1 -0 (0 – 0), disputat la Natal a fost unul nu prea frumos, nici foarte valoros, din punct de vedere tehnic, care a avut două momente importante, DECISIVE de fapt:

1.Minutul 58: Mijlocaşul Italian MARCHISIO a primit un cartonaș roșu, direct, pentru că a intrat cu talpa direct pe tibia uruguayanului Arevalo;

2.Minutul 81: La un corner, de pe dreapta, căpitanul Uruguayului şi al lui “Atletico” Madrid, Diego GODIN, marchează cu spatele (cu… spinarea, ca să fim mai precişi!)!

Cam acesta este istoricul unei partide în care, până în minutul unicului gol (81), aşadar chiar şi după ce au rămas în 10 echipieri (minutul 58), Italia s-a apărat foarte bine (cum era, de altfel, de aşteptat: ei sunt maeştri în aşa ceva!), pentru că, la scor egal, europenii se calificau, având acelaşi număr de puncte, dar o diferenţă de golaveraj mai bună decât sud-americanii.

Apoi, după gol (minutul 81), a fost rândul uruguayenilor să se apere bine, până în minutul… 96, când până şi portarul Italian, veteranul Luigi Buffon, a venit în careul advers, la ultima centrare a peninsularilor!

Este adevărat că este important şi faptul că cel mai periculos atacant italian din prima repriză, A,C.Milan-istul Balotelli, nu a mai reluat meciul, după pauză, probabil din cauza accidentării de la finalul primei părţi…


Despre meciul celălalt, din Grupa D, ANGLIA – COSTA RICA 0 - 0, de la Belo Horizonte, prea mult nu este de comentat…

Anglia pleacă acasă (la braţ cu Italia şi Spania, deocamdată…), încă din faza grupelor.
Diferenţa este aceea că dacă celelalte două “europene”, foste campioane mondiale şi ele (Spania chiar… “en-titre”!), de bine - de rău, au câştigat şi ele o partidă (pierzând două), Anglia… a reuşit să SCOATĂ doar un egal (amărât), cu Costa Rica!
La fel de adevărat că, din 1966 (când a luat trofeul suprem, că tot era acolo, pe “Wembley”…) nu mai sperie pe nimeni şi nu mai este cotată printre favorite!

Costa Rica este prima echipă care a jucat primele meciuri la un Campionat Mondial cu trei foste campioane ale lumii: Uruguay (1930, 1950), Italia (1934, 1938, 1982, 2006) și Anglia (1966).
Totuşi, a reușit să… câștige grupa cu 7 puncte, iar în optimile de finală va juca împotriva ocupantei locului al doilea, din Grupa C, pentru care au șanse cam… toate cele patru echipe: Columbia, Coasta de Fildeș, Japonia și Grecia!

Clasamentul final al Grupei D: 1. COSTA RICA (7 puncte, diferenţă de golaveraj 4 – 1); 2. URUGUAY (6 pct., 4 – 4); 3. Italia (3 pct., 2 – 3); Anglia (1 pct., 2 – 4).

 

Urmează, în această seară, de la 23.00, ora României: JAPONIA – COLUMBIA, la Cuiaba, şi GRECIA – COASTA DE FILDEŞ / Cote d’Ivoire, la Fortaleza.

Clasamentul Grupei C este, înainte de aceste ultime partied: 1. COLUMBIA (6 puncte, diferenţă de golaveraj 5 – 1); 2. Coasta de Fildeş (3 pct., 3 – 3); 3. Japonia (1 pct., 1 – 2); 4. Grecia (1 pct., 0 – 3).

COLUMBIA este singura echipă calificată, din Grupa C (urmează să vedem de pe ce poziţie…)!


Aceste ultime meciuri din aceeaşi grupă se dispută SIMULTAN, şi sunt transmise, în România, în acelaşi timp, de către posturile TVR1 şi TVR2.


FOTO: 1. Minutul 58: Italia rămâne în 10 oameni (Sursa: digisport); 2. Nici cu altă garnitură, Anglia lui Hodgson nu a reuşit să câştige (Sursa: digisport.ro)
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CoppaDelMondo, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CostaRica-Anglia, Anglia-CostaRica, Uruguay-Italia, Italia-Uruguay, Japonia-Columbia, Grecia-CoastaDeFildes, DiegoGidin, Godin,jooble.org