Delta Dunării: Braconaj piscicol stopat de către poliţiştii de frontieră

Delta Dunării: Braconaj piscicol stopat de către poliţiştii de frontieră(1159)


Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români, care pescuiau cu plase tip comercial, fără a avea autorizaţie, respectiv alţi doi bărbaţi, care deţineau plase tip monofilament.

Treisprezece plase de pescuit, în lungime totală de 630 metri, şi cantitatea de 20 kilograme peşte, găsite în ambarcaţiunile celor patru braconieri, au fost ridicate, în vederea confiscării.

Astfel, în data de 23.06.2014, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au acţionat în zona de competenţă, unde i-au depistat pe F.O., în vârstă de 42 ani, şi B.V. de 18 ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune tip lotcă cu cinci setci tip avă şi ohană, în lungime de 150 metri.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, nu deţineau autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.

În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat o ambarcaţiune tip lotcă, în care se aflau B.A. de 33 ani şi B.L. de 29 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În ambarcaţiune au fost găsite 20 kilograme peşte şi opt plase monofilament, în lungime de 480 metri.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cele 13 plase de pescuit, în lungime de 630 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei / autorizaţiei de pescuit comercial”, „folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „deţinerea, transportul şi folosirea la pescuit a plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

FOTO: obiectivtulcea.ro

Taguri: BraconajPiscicol, PlaseComerciale, PlaseMonofilament, JudetulTulcea, DeltaDunarii, Legea23/2008, Legea317/2009, SPFPadina, Padina, SPFTulcea, Tulcea, PesteBracunat, Peste,
George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri