Coppa del Mondo - Brazilia 2014: ECUADOR - HONDURAS 2 - 1 (1 - 1), într-un meci

Coppa del Mondo - Brazilia 2014: ECUADOR - HONDURAS 2 - 1 (1 - 1), într-un meci "latino" focos...(1422)


Pe “Arena de BAIXADA”, din Curitiba (unde s-a mai disputat, până acum, Iran – Nigeria 0 – 0 şi mai sunt programate alte două partide din faza grupelor), în ultima partidă (a treia) a zilei de vineri – 20 iunie (a noua a competiţiei), a 26-a confruntare (a patra din Grupa E, după: Franţa – Honduras 3 – 0, Elveţia – Ecuador 2 – 1 şi Franţa – Elveţia 5 – 2, tot ieri, de la 22.00, ora României) de la startul din data de 12 a acestei luni, ECUADOR a învins HONDURAS, cu 2 – 1 (1 – 1).

Meciul a fost spectaculos, tipic pentru cele două naţiuni focoase, latino-americane!

S-a jucat mai mult pe contre, au fost ratări spectaculoase, goluri anulate şi penalty-uri refuzate (arbitrul central australian a condus corect partida.

Într-un cuvânt: nu prea multă disciplină tactică, nici organizare în jocul echipelor, dar multă fantezie tehnică, individuală şi colectivă.
Ca-n America de Sud şi Centrală, ce mai!…

Pe contre s-au marcat şi primele două goluri: hondurianul Carlo Costly, în minutul 31, a deschis scorul, iar ecuadorienii au egalat trei minute mai târziu, doar, prin Enner Valencia (unul dintre cei doi… Valencia din formaţie!).

După un gol nevalabil al hondurienilor, anulat corect, pentru ofsaid şi henţ, la sfârşitul primei reprize, prima parte a mitanului secund a aparţinut ecuadorienilor, care, după mai multe încercări, ÎN CARE FINALIZATORII AU STRICAT MUNCA ŞI TALENTUL CELOR CARE CONSTRUIAU FRAZE FRUMOASE (LUCRU VALABIL ŞI PENTRU ATACURILE ADVERSARILOR!), au reuşit să marcheze golul unei victorii muncite, prin acelaşi Enner Valencia, în minutul 65.

Ca şi curiozităţi: numărul 13 a fost cu… noroc, ambii marcatori purtându-l pe tricou!

Iar cei doi antrenori, ambii din Columbia (!), au antrenat, în trecutul recent chiar, (şi) formaţia… adversă!

Honduras a mai participat de două ori la precedentele turnee finale ale Campionatului Mondial (la ediţiile din 1982 - Spania şi 2010 – Africa de Sud), iar Ecuadorul se află şi el tot la a treia participare la Cupa Mondială (după cele din 2002 – Japonia şi Coreea de Sud şi 2006 - Germania).

Cele două reprezentative jucaseră, până ieri, 13 partide, toate amicale, dintre care nu mai puţin de… opt (8) s-au încheiat remiză!

Ultima oară s-au întâlnit în noiembrie 2013, la Houston / Texas (SUA), scorul fiind de 2 - 2.

În primul său meci, la acest turneu final, Ecuadorul a pierdut la ultima fază, în prelungiri (minutul 93), în faţa Elveţiei, pe care o condusese cu 1 – 0!

Hondurasul a cedat clar (0 – 3), în primul meci, în fața Franţei, însă trebuie reamintit faptul că a jucat în zece oameni mai mult de o repriză, ca urmare a eliminării, pentru două cartonaşe galbene, a unuia dintre cei mai buni jucători ai săi, vedeta Wilson Palacios.


FOTO: 1. – 4.: Associated Press / The State of South Caroline, U.S.A.; 5. wildwidwhd.com
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Ecuador-Honduras, Honduras-Ecuador, Franta-Elvetia, Elvetia-Franta, Franta-Honduras, Elvetia-Ecuador, CarloCostly, EnnerValencia, C,jooble.org