C.M. de Fotbal, din Brazilia. Derby în Grupa D: URUGUAY - ANGLIA 2 - 1 (1 - 0), şi britanicii sunt... la mâna italienilor!

C.M. de Fotbal, din Brazilia. Derby în Grupa D: URUGUAY - ANGLIA 2 - 1 (1 - 0), şi britanicii sunt... la mâna italienilor!(1088)


Luis Suarez, atacantul lui… F.C. Liverpool (!), a fost "călăul" ANGLIEI, în partida de joi seara, de la CM 2014, din Brazilia, pe care englezii au pierdut-o în fața reprezentativei URUGUAYULUI (scor: Uruguay – Anglia: 2 – 1, la pauză: 1 – 0), în cel de-al treilea meci al Grupei D.

Golgeterul din…Premier League a marcat, în minutele 39 şi 85), la singurele șuturi ale sud-americanilor, pe poarta lui Hart (portarul lui Manchester “City”) și a făcut ca golul lui Rooney (vedeta Angliei şi a lui Manchester “United”) să fie util doar la capitolul… statistici!
Rooney, atacantul lui Manchester “United” a ratat trei ocazii imense, în minutele 10, 31 (bară) și 53, însă până la urmă a reușit să înscrie… primul său gol, în istoria participărilor la Cupa Mondială!
În minutul 76, Rooney a primit o pasă foarte bună, de la Glen Johnson, și a împins mingea în poartă, din apropiere.

Scorul fusese deschis chiar înainte de pauză de către Suarez, care a reluat cu capul, de la 8 metri, centrarea foarte bună a lui Edison Cavani, vedeta lui “Juventus” Torino.

Chiar dacă au fost egalați cu un sfert de oră înainte de final, sud-americanii au avut tăria să mai alerge după victorie, iar în minutul 84 Suarez a mai punctat o dată.
Excelent lansat de portarul lui “Galatasaray” Istanbul, Muslera, vârful lui F.C. Liverpool a șutat în forță, din interiorul careului, iar Hart nu a mai avut cum să evite golul.

Este abia pentru a treia oară când un goalkeeper dă o pasă de… gol, în istoria turneealor finale ale Campionatelor Mondiale.
După golul doi al reprezentativei lui Oscar Tabarez nu au mai existat ocazii periculoase, astfel că partida s-a încheiat cu 2-1 în favoarea naționalei din Uruguay, care (cu 3 puncte) are speranțe importante pentru calificarea în optimi.

De cealaltă parte, Anglia (fără punct şi cu golaveraj 2 – 4) nu este încă, matematic, eliminată, însă pentru a avea șanse să termine pe unul dintre primele două locuri, Italia trebuie să învingă… atât Costa Rica, cât și pe Uruguay, iar englezii să bată Costa Rica (care are şi ea 3 puncte!...), ba încă şi la un scor care să le dea un golaveraj superior celor al sud-americanilor şi centro—americanilor!

 

FOTO: digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Uruguay-Anglia, Anglia-Uruguay,jooble.org