COPPA DEL MONDO: În doar nouă minute, COLUMBIA - COASTA DE FILDEŞ 2 - 1 (0 - 0)

COPPA DEL MONDO: În doar nouă minute, COLUMBIA - COASTA DE FILDEŞ 2 - 1 (0 - 0)(1444)


Aseară, de la ora 19.00 (a României), în capitala ţării, Brasilia, pe AL DOILEA CEL MAI SCUMP STADION DIN LUME (după celebrul “Wembley”, din Londra), “Estadio Nacional de Brasilia”, în prima partidă a zilei, cea de-a doua din Grupa C (a 21-a a competiţiei), COLUMBIA a învins COASTA DE FILDEŞ (Cote d’Ivoire), cu scorul de 2 – 1 (0 – 0).

Au marcat, în numai nouă minute (!!!), în ordine cronologică: James Rodriguez (Columbia, minutul 64), Juan Quintero (Columbia, minutul 70), Gervinho (Coasta de Fildeş, minutul 73).

Gutierrez putea deschide scorul în minutul 28, când a ratat reluarea la centrarea lui Rodriguez. De partea cealaltă, Aurier a şutat din marginea careului, dar Ospina s-a opus.
Chiar dacă meciul a avut ritm, nu au mai fost mari ocazii de poartă în prima parte.

Abia în minutul 59, Cuadrado, cel care avea să-l egaleze pe celebrul Valderrama, până la finalul partied, cu trei pase de gol la un turneu final, a lovit bara, cu un şut superb, din unghi, anunțând practic deschiderea scorului.
Aceasta avea să de producă în minutul 64, când Rodriguez a reluat de lângă Zokora şi Drogba centrarea lui Cuadrado, fără speranţe pentru Barry.
Vizibil emoţionat încă de la intonarea imnurilor, ivorianul Die a clacat cu 20 de minute înaintea finalului: Gutierrez a profitat de eroarea mijlocaşului lui Basel şi l-a servit ideal pe Quintero pentru 2-0.
Nu se terminase însă totul, deoarece Gervinho a redus din diferenţă, la capătul unei superbe acţiuni personale.
Pe final, Quintero putea reuşi golul turneului, dar nu a reușit să-l păcăleasca din nou pe goalkeeperul African, printr-un lob de la 40 de metri.
Cu cele două goluri, Columbia și-a egalat cea mai prolifică performanță de eficacitate în cadrul unui turneu final al Cupei Mondiale: sud-americanii au bifat deja cinci reușite, în primele două partide, astfel că au același număr de goluri ca la ediția CM din Chile, din 1962.

COLUMBIA: Ospina - Zuniga, Yepes, Zapata, Armero (72 Arias) - Cuadrado, Aguilar (79 Mejia), Sanchez, Rodriguez - Gutierrez, Ibarbo (54 Quintero)
Rezerve: Mondragon, Carbonero, Vargas, Guarin, Alvarez, Bacca, Ramos, Martinez, Valdes

COASTA DE FILDEŞ: Barry - Aurier, Bamba, Zokora, Boka - Serey Die (73 Volly, Tiote - Gradel (67 Salmon Kalou), Yaya Toure, Gervinho - Bony (60 Drogba).
Rezerve: Gbohouo - Viera, Toure, Akpa Akpro, Ya Konan, Diomande, Djakpa, Sio, Sayouba.

Palmares COLUMBIA:
La C. M., “optimi de finală”, în 1990 (Italia); a 5-a participare la turneul final al C. M.; Copa America: câștigătoare în 2001, finalistă în 1975; Clasament FIFA (5 iunie): locul 8.
Selecționer: José Nestor Pekerman (Argentina; din ianuarie 2012)
Principalele cluburi: “Atletico Nacional” Medellin, “Millonarios” Bogota, “Independiente” Santa Fe, “Junior” Baranquilla, “Deportivo” Cali
Jucători vedetă: James Rodriguez, Mario Yepes, Jackson Martinez
Parcurs în calificări: locul doi în zona AMSUD.

Palmares COASTA DE FILDEŞ:
Cupa Mondială: eliminată din primul tur în 2006 și 2010; a treia participare;
Cupa Africii pe Națiuni (CAN): câştigătoare în 1992, finalistă în 2006 și 2012
Jocurile Olimpice: sfertfinalistă în 2008;
Clasament FIFA (5 iunie): locul 23;
Selecționer: Sabri Lamouchi (Franța), din mai 2012.
Principalele cluburi: ASEC Mimosas, Africa Sports
Jucători vedetă: Didier Drogba, Yaya Touré, Salmon Kalou, Gervinho.
Parcurs în calificări: primul loc în Grupa C, a zonei Africa, apoi câștigătoare a barajului cu Senegal (3-1, 1-1).


FOTO: 1. – 2. digisport.ro
 

Taguri: CupaMondiala, Brazilia2014, CampionatulMondialDeFotbal, CupaMondiala2014, CampionatulMondialDeFotbalBrazilia2014, CMFotbal, Brasilia, EstadioNacionalDeBrasilia, Columbia-CoastaDeFildes,jooble.org