ZIUA Z: Elicopter SMURD la Constanța

ZIUA Z: Elicopter SMURD la Constanța(2572)


Începând de astăzi, un elicopter EC 135, echipat medical, se va afla în Constanța, de unde va asigura transportul aeromedical de urgență pentru zona litoralului, Deltei Dunării și pentru județele din Sud-estul României. Totodată, punctul de operare aeriană Constanța va asigura, în colaborare cu punctul din București, intervenția pentru urgențele medicale care pot apărea pe autostrada A2.


Elicopterul destinat misiunilor de salvare și intervenții de urgență medicală va ajunge astăzi pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” – Constanța, în jurul orei 13.30, unde va avea loc și lansarea oficială a acestui ciclu de operațiuni aeromedicale. La eveniment vor participa secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne - Cătălin Chiper și secretarul de stat din Ministerul Sănătății – doctor Raed Arafat, alături de autoritățile locale. Și-a anunțat prezența și primul ministru Victor Ponta.


Activitatea de intervenție aeriană desfășurată în cadrul S.M.U.R.D., va avea ca operator medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Elicopterul va opera pe timpul zilei dintr-o locație provizorie, pusă la dispoziție de către Consiliul Județean Constanța, până la construirea unei baze aeriene.


Aparatul de zbor (elicopter ușor multifuncțional Eurocopter EC 135), echipat medical, a fost achiziționat de Ministerul Sănătății, pilotarea și mentenanța acestuia urmând să fie asigurate de către personalul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
În acest an urmează să mai fie operaționalizate alte două puncte de operare aeriană, unul în județul Galați și altul în zona de Nord-Vest a țării, contractele pentru achiziția de elicoptere fiind deja semnate de către Ministerul Sănătății.

Activitatea aeriană S.M.U.R.D. este destinată salvării pacienților aflați în stare critică și care necesită o intervenție rapidă și de înaltă competență. Punctul aeromedical Constanța este al șaselea punct după cele din Târgu Mureș, București, Iași, Arad și Craiova
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri