Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este dezamăgit şi condamnă decizia luată de către Regia Autonomă de Transport în Comun

Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa este dezamăgit şi condamnă decizia luată de către Regia Autonomă de Transport în Comun(671)


Consiliul Judeţean al Elevilor Constanţa, organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, condamnă decizia luată de către Regia Autonomă de Transport în Comun cu privire la suspendarea acordării reducerii la transportul local în comun, pentru categoria de elevi constănţeni care beneficiează de acest drept, de care conform legii ar trebui să beneficieze toţi elevii care studiează în municipiul Constanţa.

Hotărârea Consiliului Local Municipal Constanţa nr. 17/2004 prevede că o anumită categorie de elevi beneficiează de reducere la transportul local în comun pe toată perioada anului şcolar, iar conform Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3818/2013 anul şcolar începe la data de 1 septembrie şi se încheie la data de 31 august.

Având în vedere cele expuse, elevii consideră că decizia Regiei Autonome de Transport în Comun nu are niciun fundament şi este nelegală și solicitămRegiei de Transport în Comun să revină de urgenţă asupra deciziei luate.

“Mă declar dezamăgit de dispreţul faţă de lege arătat de către administraţia locală a municipiului Constanţa. În oraşul nostru legea nu se respectă din start, reducerea fiind acordată doar unei categori de elevi, iar în prezent Regia doreşte să taie acest drept şi categoriei de elevi care beneficiează”, a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Constantin - Alexandru Manda
jooble.org